Cosasii de poiana – micii chiriasi din paduri!

/ / Modificat: 2013-03-20
Cosasii de poiana – micii chiriasi din paduri!

Cosasii de poiana – micii chiriasi din paduri!

La Antipa, in spatele usilor inchise!

    
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte "La Antipa, in spatele usilor inchise".

Eroii conferintei sustinuta de catre dr. Ionut Stefan Iorgu, care va avea loc sambata, 23 Martie 2013, incepand cu orele 11:00, vor fi cosasii, iar dintre acestia, speciile care traiesc in zonele impadurite.

Cosasii, greierii, coropisnitele si lacustele fac parte din ordinul Orthoptera. Alaturi de pasari si broaste, aceste insecte alcatuiesc grupul numeros al vietuitoarelor care daruiesc acel strop de viata naturii, cantand!

Cosasii de poiana apartin familiei Phaneropteridae, grup ce cuprinde insecte verzi sau multicolore, cu aripi mari sau mici, cu picioare subtiri si lungi, toate capabile sa cante - masculi si femele deopotriva - lucru mai rar intalnit in lumea insectelor.

Revenind la cantec, acesta este spectaculos prin diversitate, nu prin puterea decibelilor, caci abia poate fi auzit de la cativa metri distanta. Explicatia este simpla: cu cat faci mai putin zgomot, cu atat mai putine urechi de pradator vor fi atintite asupra ta!

Multitudinea de sunete si culori o vom descoperi impreuna, sambata 23 martie 2013!

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa

Informatii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro, 0723.149.694

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre