Copiii sunt sarbatoriti de 1 iunie in lumea magica din Gradina cu Artisti

/ / Modificat: 2014-05-28
Copiii sunt sarbatoriti de 1 iunie in lumea magica din Gradina cu Artisti

Copiii sunt sarbatoriti de 1 iunie in lumea magica din Gradina cu Artisti

In weekendul 31 mai – 1 iunie, Parcul Gradina Icoanei se transforma intr-o lume de joc si de poveste in care copiii vor fi personajele principale.

Sambata si duminica, 31 mai si 1 iunie, in parcul Gradina Icoanei (Bucuresti, sector 2), cu ocazia Zilei Copilului, are loc o noua editie a evenimentului cultural-artistic "Gradina cu Artisti".

Aflat la cea de-a 13-a editie, Gradina cu Artisti sarbatoreste copiii printr-o atmosfera de joc si de poveste, cu "tara, tara vrem ostasi", catelusi si pisici, muzica, dans si costume. Cei mici vor decupa, vor picta si vor realiza impreuna, in timp ce leaga prietenii, o instalatie ecologico-fantastica dedicata naturii.

Evenimentul sustinut de Primaria Sectorului 2 isi propune sa promoveze arta si creativitatea, sub diversele lor forme de manifestare, prin crearea unui spatiu de relaxare accesibil atat artistilor profesionisti si amatori, cat si publicului larg.

Instalatie ecologico-fantastica conceputa de Creative Arts si realizata de copii

In cele doua zile, centrul de dezvoltare a creativitatii Creative Arts ii asteapta pe copii la cel mai vesel proiect de infrumusetare a unui spatiu verde.

Pentru ca facem cu totii parte din natura, iar joaca e mai frumoasa atunci cand esti inconjurat de flori si verdeata, trecerea de la primavara la vara va fi facuta in parcul Gradina Icoanei, unde va fi amenajata o instalatie ecologico-fantastica dedicata naturii si Zilei Copilului. 

Vizitatorii Gradinii cu Artisti vor fi intampinati de copaci decorati si inconjurati de figurine din carton, pe care copiii sunt invitati sa le imbrace cu flori, fluturi si pasari din hartie.

indrumati de trainerii Creative Arts, cei mici vor picta, desena si decupa, vor face colaje si vor deveni artizanii unei instalatii originale, prin care vor atrage atentia asupra frumusetii naturii si, mai ales, asupra importantei protejarii ei prin activitati ecologice.

De 1 Iunie, copiii redau hartia naturii sub forma de fluturi, flori si pasari!

Ateliere de shodo, origami, kimono si manga

Centrul de Studii Romano-Japoneze, impreuna cu scoala Haramitchi si Tenshin, sub indrumarea designerului Laura Caraman, organizeaza ateliere de cultura japoneza pentru copii.

Cei mici vor lua cursuri de caligrafie japoneza (shodo), vor admira kimono-urile si yukata-urile, hainele traditionale japoneze, se vor amuza rasfoind revistele de manga (benzi desenate) si vor deveni cantareti cand vor testa taiko, tobele traditionale japoneze.

Jocurile copilariei

Ce fel de sarbatoare ar fi aia daca n-ar fi joc, si ce jocuri s-ar potrivi mai bine decat cele ale copilariei? Asadar, scoatem la inaintare „tara, tara, vrem ostasi”, „tarile”, „Ratele si vanatorii”, „Ursul doarme si viseaza”, „Randunica, muta-ti cuibul”, „Podul de piatra” si multe altele. Desigur, copiii vor sari coarda si elasticul, si vor juca sotron. Asa, ca-n vremurile bune, cand copiii nu uitau sa se mai ridice de la calculator, ci uitau sa mai intre si in casa, de la joaca.

Catei si pisicute, prieteni ai omului

Cum copiii sunt innebuniti dupa animalute, nu puteam sa facem petrecerea fara prietenii omului. Voluntarii de la Asociatia Red Panda vor fi prezenta in Gradina Icoanei cu pisici si catei cu chef de joaca, ce abia asteapta sa fie adoptati.

Din zona pentru adoptii nu vor lipsi brosurile si materialele informative in care sunt prezentate beneficiile detinerii unor animale de companie informatii cu privire la importanta sterilizarii si sfaturi cu privire la cresterea cainilor si pisicilor.

Copii, muzica si dans

Nu exista sarbatoare fara muzica si dans, asa ca micutii din trupa Rall’s vor alege cele mai antrenante ritmuri prin care vor invita toti copiii la dans, sambata de la ora 12:00.

Intrarea la evenimentul Gradina cu Artisti este libera.

Gradina cu Artisti isi propune sa promoveze arta, lucrul manual si dezvoltarea creativitatii personale, prin participarea comuna, a artistilor si a publicului larg, la atelierele de creatie. Totodata, in mijlocul aglomeratiei cotidiene, "Gradina cu Artisti" doreste sa ofere tuturor o alternativa de petrecere a timpului liber intrun spatiu boem de relaxare si buna-dispozitie.

Mai multe informatii despre evenimentul Gradina cu Artisti se pot gasi pe site-ul evenimentului: gradinacuartisti.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente 1 iunie

Articole recomandate

Citeste si despre