Conferinta: Sa invatam sa le protejam! (speciile de Coleoptere Natura 2000)

/ / Modificat: 2013-03-26
Conferinta: Sa invatam sa le protejam! (speciile de Coleoptere Natura 2000)

Conferinta: Sa invatam sa le protejam! ( speciile de Coleoptere Natura 2000 )

Unde?


Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"

Cand?


30 martie 2013, ora 11:00

Pret bilet


20 lei adulti, 5 lei elevi, 10 lei pensionari, gratuit prescolari

Prezinta

dr. Melanya Stan

Sa invatam sa le protejam! ( speciile de Coleoptere Natura 2000 )

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte "La Antipa, in spatele usilor inchise".

Sambata, 30 Martie 2013, incepand cu orele 11:00, veti afla detalii despre modul in care statul roman protejeaza Coleopterele prin intermediul Retelei Nationale de Situri NATURA 2000, dar si despre implicarea Muzeului in acest proiect national.

Coleopterele sunt insectele care au ca particularitate aripile anterioare uniform si, in totalitate, chitinizate, tip de aripa cunoscuta in entomologie sub numele de “elitra”. Cu alte cuvinte, acest ordin de insecte include toate speciile cunoscute, popular, sub numele generic de gandaci, exclusiv gandacii de bucatarie care apartin unui alt grup.

Una dintre conditiile de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana a fost constituirea Retelei Nationale de Situri NATURA 2000 (retea de arii protejate constituita cu scopul de a asigura conservarea habitatelor naturale si supravietuirea speciilor amenintate cu disparitia si a celor rare de pe teritoriul Romaniei).

Diversitatea reliefului, bogatia floristica si faunistica au facut ca Romania sa fie singurul stat membru al UE care include cinci regiuni biogeografice dintre cele zece existente in Europa: alpina (20.55%), continentala (55.29%), panonica (5.77%), pontica (3.13%) si stepica (15.26%).

In desemnarea siturilor de importanta comunitara (SCI-uri) un rol important l-au avut si cele 122 specii de animale Natura 2000, Muzeul "Grigore Antipa" fiind implicat in elaborarea documentatiei tehnico-stiintifice a acestor specii.

Care sunt speciile de Coleoptere Natura 2000 in Romania, ce stim despre biologia lor, care sunt cerintele de habitat, care sunt activitatile umane cu impact asupra lor, cum putem sa le asiguram o buna protectie, puteti descoperi numai participand la conferinta.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, int. 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Conferinta face parte din programul educational: "La Antipa, in spatele usilor inchise".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzee copii

Articole recomandate

Citeste si despre