Ciresi japonezi plantati de micii cercetasi

/ / Modificat: 2013-04-10
Ciresi japonezi plantati de micii cercetasi

Sambata, 06 aprilie 2013, incepand cu ora 09:00, unitatea de cercetasi temerari "Ciresarii"Centrului Local "Dimancescu" a plantat o parcela cu ciresi japonezi in campusul universitar al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.

micii_cercetasi

Actiunea cercetasilor cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani, face parte dintr-o serie de evenimente care se desfasoara anul acesta in memoria tinerilor care acum 100 de ani infiintau primele patrule de cercetasi din Romania.

cercetasii_plantare_ciresi

Totodata, activitatea face parte din  proiectul de amenajare peisagistica a unei zone din campusul universitar si s-a desfasurat in baza parteneriatului dintre "Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara" Bucuresti si Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei".

Ciresii japonezi plantati de unitatea de cercetasi "Ciresarii"Centrului Local "Dimancescu" Bucuresti fac parte din speciile Prunus Serrulata "Royal Burgundy", Prunus Serrulata "Ukon" si Prunus Serrulata "Kiku Shidare".


plantare_ciresi

"Cercetasia isi propune sa ajute tinerii in dezvoltarea lor fizica, mentala si spirituala, pentru a deveni membri constructivi ai societatii".

Aparitia cercetasiei in Romania are loc in anul 1913, cand un grup de elevi de la Liceul "Gheorghe Lazar" din Bucuresti se organizeaza in primele patrule de cercetasi din Romania, avandu-l ca lider pe Dimitrie Dimancescu. In acelasi an, savantul Gheorghe Munteanu Murgoci tinea prima conferinta despre cercetasie, iar profesorul Gabriel Giurgea distribuia in scolile din tara o brosura despre cercetasie. Urmare a acestor actiuni s-a infiintat un comitet de initiativa condus de colonel adjutant Grigore Berindei,  care a infiintat Asociatia "Cercetasii Romaniei" in anul 1914.

Centrul Local "Dimancescu" a fost infiintat in anul 1992 de catre fostii comandanti si cercetasi care s-au reorganizat dupa o pauza de peste 50 de ani, numele fiind ales in memoria fostului comandant al cercetasilor din Bucuresti, din perioada interbelica, colonel Ioan Dimancescu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati recreative copii

Articole recomandate

Citeste si despre