Case ciripite

/ / Modificat: 2014-10-23
Case ciripite

Case ciripite

Credem ca procesul de creatie are puterea sa inspire iar arhitectura sa faca lumea construita mai buna. De aceea va propunem un eveniment care aduce la un loc inspiratia, creatia, arhitectura, natura si educatia. "Case Ciripite" este un eveniment pentru strangere de fonduri al Asociatiei De-a Arhitectura, a carui prima editie  are loc in octombrie 2014. Va invitam cu aceasta ocazie la vernisaj pe 24.10.2014, ora 19.00, la Galeria Galateca.

Ce este?

Case ciripite este o expozitie de creatie, de tip silent auction, pentru strangere de fonduri, ce ofera un mecanism de promovare inovator, cu trei categorii de public:

Comunicare directa cu cele mai mari birouri de arhitectura implicate in proiect

Comunicare cu publicul larg: pozitionare, awarness, CSR

Comunicare cu parintii si copiii din proiectul De-a arhitectura (7500 de parinti si copii)

De ce?

Scopul strangerii  de fonduri: implementarea cursului “De-a arhitectura in orasul meu”, 2014-2015.

Vezi aici prezentarea machetelor primei serii de-a arhitectura. Cursul se va desfasura pentru al treilea an consecutiv, in 100 de clase din scoli de stat. Astfel, 2500 de copii de 9-11 ani, din 13 orase, ajutati de 120 arhitecti voluntari, vor avea ocazia sa experimenteze arhitectura, sa invete despre orasul in care traiesc.

Inspiratie

Fundatia KIDS (UK) a desfasurat in 2013 un Eveniment de Fundraising in care a invitat 20 arhitecti renumiti (printre care si Zaha Hadid) pentru a crea Casute de papusi (750x750mm), cu scopul vinderii lor pentru desfasurarea programelor pentru copiii cu dizabilitati. in urma licitatiei s-au strans 100.000 lire sterline, iar  Ikea a anuntat ca va produce cele mai apreciate prototipuri pentru a le vinde copiilor din lumea intreaga.

Cine?

Invitam 12 arhitecti si designeri romani de renume care sustin  cauza Asociatiei "de-a arhitectura" prin creatia  si  implicarea lor.

Agnes Lukacs (ADENTRO) – Casuta pentru The Park

Bogdan Babici (TECON) – Casuta pentru Richter

Corvin Cristian – Casuta pentru Antonescu PR & Consulting

Cristi Borcan (STUDIOBASAR) – Casuta pentru Valrom

Emil Ivanescu (OAR B.) – Casuta pentru Delta Glass

Ileana Savescu (WESTFORTH Architecture) – Casuta pentru Coldwell Banker

Mihai Popescu (TWINS Studio) – Casuta pentru M1 Crama Atelier

Mario Kuibus (RE-ACT Now) – Casuta pentru Dedeman

Marius Moga (ATELIER Mass) – Casuta pentru Velux

Oana Coarfa (REPUBLIC Of Architects) – Casuta pentru CA Immo

Serban Sturdza  (PRODID) – Casuta pentru sponsor privat anonim

Eliza Yokina (SYAA) – Casuta pentru Siniat

Unde?

Vernisajul:  Galeria Galateca, 24.10.2014. Expozitia temporara se va putea vizita la Galeria Galateca si sambata 25 octombrie 2014, intre orele 11 si 19. Expozitia permanenta va fi la Gradina Botanica, Bucuresti 02.2015-2017.

Vanzare

Expozitia va fi cu vanzare (silent auction) si va contine atat date despre arhitectul care a realizat casuta, conceptul/povestea din spatele produsului final, dar si date despre Compania care a cumparat casuta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie

Articole recomandate

Citeste si despre