Atelierele Excelsior Teen Fest - Orasul in miscare

/ / Modificat: 2015-09-15
Atelierele Excelsior Teen Fest - Orasul in miscare

Teatrul EXCELSIOR organizeaza, in perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2015, prima editie a Festivalului de Teatru EXCELSIOR TEEN-FEST. Festivalul include pe langa pilonul principal, spectacole de teatru, ateliere de fotografie, dans contemporan si dramaturgie observational-empatica. Atelierele vor fi sustinute de profesionisti in domeniu si vor avea ca scop initierea adolescentilor in domeniile de care sunt pasionati, printr-o serie de module teoretice si practice. 

Atelierele din cadrul primei editii a Festivalului pentru adolescenti EXCELSIOR TEEN-FEST, reunite sub titulatura Orasul in miscare, sunt menite sa apropie publicul tanar de teatru, fotografie si dans contemporan. Vor putea participa adolescenti cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani. Fiecare atelier va cuprinde un numar de zece participanti. Tinerii se vor intalni cu traineri din domeniile mai sus-mentionate, care vor imbina teoria cu lucrul practic.

Atelierele de fotografie si dans contemporan sunt organizate de Teatrul Excelsior in parteneriat cu Asociatia Culturala Control N si Centrul National al Dansului (CNDB).

Participantii la ateliere vor fi incurajati sa descopere si sa aprofundeze cunoasterea orasului Bucuresti pentru evidentierea acelor lucruri specifice care il fac sa fie in miscare. Fiecare participant va putea sa isi dezvolte propria viziune asupra temei – Orasul in miscare – fie prin suita de fotografii realizate, fie prin crearea unor coregrafii care sa contina acest subiect.

Imbinarea celor doua laturi ale atelierului se va concluziona intr-un performance pregatit de grupul de adolescenti-dansatori, in care vor fi incluse si fotografiile realizate de adolescentii din cadrul atelierului axat pe arta fotografica. 

La randul sau, atelierul de dramaturgie observational-empatica isi propune sa descopere fragmente de realitate in miscare, care au un potential teatral, devenind puncte de pornire pentru un monolog sau pentru un dialog, pentru un scurt poem dramatic sau pentru un cantec dintr-o viitoare piesa.

In cadrul atelierului se va folosi tehnica observatiei directe, care presupune alegerea unor „obiective dramaturgice” pe care participantii le viziteaza, construind in functie de dinamica lor mini-scenarii de teatru. Plimbari pe strada, atentia concentrata pe anumite detalii duc mai apoi catre scriere, integrand aceste experiente in fragmente de text in miscare.

Modalitatea de inscriere la ateliere

Inscrierile la ateliere se fac online. Doritorii sunt rugati sa trimita un email la adresa presa@teatrul-excelsior.ro, pana la data de 23 septembrie, specificand urmatoarele:

- nume

- varsta

- liceul / scoala 

- atelier (cateva randuri prin care aplicantul descrie dorinta de a participa la atelierul ales)

- contact (telefon & adresa de email)

Nu se percepe taxa de participare.

EXCELSIOR TEEN-FEST este mai mult decat un festival, este o stare de spirit cu efecte benefice pe termen lung!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii Evenimente pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre