Ateliere de arta si reciclare creativa pentru intreaga familie

/ / Modificat: 2016-12-16
Ateliere de arta si reciclare creativa pentru intreaga familie

Creative Arts si Creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti organizeaza, in perioada martie-iunie 2014, o platforma complexa de opt ateliere pentru copii. Atelierele se desfasoara in fiecare sambata si duminica, intre orele 12:00-19:30, la sediul Creart din strada Alexandru Lahovari, nr. 7, sector 1, Bucuresti.

Structura platformei imbina Recicloniarta si Atelierele de Mestesuguri pentru copii, doua categorii de cursuri care contribuie la afirmarea si dezvoltarea creativitatii si sociabilitatii copiilor.

Programul Recicloniarta se desfasoara duminica, intre orele 12:00 si 19:30, si cuprinde patru ateliere mixte, care imbina artele cu reciclarea creativa.

Astfel, intre orele 12:00 si 13:30, copiii pot invata, la Atelierul de benzi desenate si reciclare creativa, care sunt etapele realizarii unei benzi desenate si cum isi pot ilustra povestile preferate.

Copiii care vor sa invete sa-si construiasca propriile instrumente muzicale, descoperind cum suna farfuriile de plastic, ambalajele din aluminiu sau rolele de carton, sunt asteptati intre orele 14:00-15:30 la Atelierul de muzica si reciclare creativa.

 Atelierul de Arte Plastice si reciclare creativa se desfasoara intre orele 16:00-17:30, interval in care cei mici vor invata bazele desenului si ale picturii transformand in jucarii role de carton, farfurii de plastic si PET-uri.

Duminica se incheie cu Atelierul de tehnici handmade si reciclare creativa, unde copiii afla cum pot fi reinventate cu stil role de scotch, PET-uri, nasturi si resturi de material textil, realizand decoratiuni si accesorii simpatice. Atelierul se desfasoara intre orele 18:00 si 19:30. 


Atelierele de Mestesuguri pentru copii organizate de creart au loc in fiecare sambata si propun dezvoltarea creativitatii copiilor prin patru tematici – Teatru Interactiv, Origami, Pictura pe sticla, lemn si hartie si Modelaj in lut.

In fiecare sambata, de la ora 12:00 pana la ora 13:30, cei mici vor invata cum sa vorbeasca si sa respire corect, cum sa sustina un discurs coerent si cum sa-si cunoasca propriul corp in cadrul Atelierului de Teatru Interactiv, indrumati de trainerul Simona Grumezea.

Intre orele 14:00 si 15:30, copiii vor continua sa-si dezvolte creativitatea la Cursul de Origami, unde vor rasuci hartia si o vor transforma in flori, felicitari si iepurasi.Ziua continua cu Atelierul de Pictura pe sticla, lemn si hartie, intre ora 16:00 si 17:30. Timp de o ora si jumatate, cei mici vor deveni artisti si vor picta pe diferite materiale cu ajutorul pensulelor, degetelor si betelor.

Micii mesteri vor experimenta arta traditionala romaneasca si vor invata sa framante lutul in palme la Atelierul de modelaj in lut, care va avea loc intre orele 18:00 si 19:30. indrumati de trainerul Florina Mitrea, care sustine si atelierele de origami si pictura, copiii vor crea obiecte decorative, figurine si flori si vor imbraca in lut diverse suporturi de sticla sau plastic.

Atelierele din cadrul Recicloniarta se desfasoara contra unei taxe de participare de 35 de lei/atelier pentru fiecare copil, iar participarea la Atelierele de Mestesuguri pentru copii este gratuita. De asemenea, parintii pot participa gratuit alaturi de copiii lor la toate cele opt ateliere.

Detalii despre programul atelierelor gasiti pe www.creativearts.ro, www.creart.ro si pe Facebook.com/CreativeArtsBucuresti si Facebook.com/Ateliere-de-Mestesuguri-pentru-copii.

In functie de complexitatea activitatilor, varsta recomandata pentru participanţii la Atelierele de Creatie pentru copii variaza intre 4 si 12 ani.

Inscrierea la atelierele Recicloniarta se face prin e-mail la office@creativearts.ro sau prin telefon la 0721.321.890, iar la Atelierele de mestesuguri pentru copii prin e-mail la ateliere@creart.ro sau la telefon 0733.331.324.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere arta copii

Articole recomandate

Citeste si despre