Alearga si zambeste la Crosul Padurii powered by Telekom!

/ / Modificat: 2015-03-27
Alearga si zambeste la Crosul Padurii powered by Telekom!

Alearga si zambeste la Crosul Padurii powered by Telekom!

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila organizeaza Crosul Padurii powered by Telekom, cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat in Romania in sprijinul unui proiect de mediu. Evenimentul va avea loc sambata, 28 martie, in Parcul Tineretului. Fondurile stranse in urma Crosului Padurii vor fi folosite pentru impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii, prin programul Padurea Copiilor. in 2015, Crosul Padurii este sustinut de Telekom Romania, prin campania Miscarea face bine powered by Dolce Sport.

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila organizeaza sambata, 28 martie 2015, in Parcul Tineretului din Bucuresti cea de-a saptea editie a Crosului Padurii. Data a fost aleasa in mod "special" in luna Padurii (15 martie - 15 aprilie), pentru a-i sensibiliza pe bucuresteni si nu numai, cu privire la una dintre cele mai delicate probleme ale sudului tarii: lipsa de paduri. Evenimentul isi propune si in acest an sa promoveze un stil de viata sanatos si implicarea pentru impadurirea a cel putin 10000 metri patrati de teren degradat in sudul Romaniei, in zone vulnerabile la schimbarile climatice din judetul Teleorman, prin programul "Padurea copiilor".

"Prin Padurea copiilor, ne-am propus inca de la inceputurile proiectului sa rezolvam doua probleme dificile: lipsa de paduri din zona de campie si refacerea terenurilor degradate. Am fost fericiti sa aflam ca prin evenimentele de alergare, sunt oameni care vor sa ne sustina! Astfel, prin achitarea taxei la cursele Crosului Padurii, fiecare participant devine un donator pentru padurile propriilor copii!”, spune Teodora Palarie, coordonatorul programului de impaduriri, Padurea Copiilor, si coordonator eveniment Crosul Padurii.

Deviza editiei din acest an a venit in mod natural. indemnul „Alearga si zambeste!” pleaca de la ideea ca endorfinele eliberate in corp in timpul efortului fizic ii fac pe oameni mai relaxati si mai fericiti, lucru observat si la cei peste 3000 de alergatori care au trecut linia de finish la cele sase editii anterioare ale Crosului.

„Sportul reprezinta o componenta importanta in cadrul programelor noastre de responsabilitate sociala. De 5 ani, promovam miscarea si sportul prin campania si prin platforma noastra „Miscarea face bine”, cu dorinta de a implica publicul din Romania sa adopte un stil de viata activ si sanatos. Crosul Padurii este o initiativa pe care ne bucuram sa o putem sustine in aceasta directie, iar cresterea numarului de participanti, in fiecare an, ne da incredere ca impreuna putem reusi in ceea ce ne-am propus”, spune Ruxandra Voda, Director de Comunicare, grupul de companii Telekom Romania.

La Crosul Padurii 2015 s-au inscris peste 1400 de alergatori de toate varstele, de la nepoti pana la bunici si strabunici, incepatori sau animati de experienta, ce contribuie prin alergare la impadurirea Romaniei prin programul Padurea copiilor: cate un puiet plantat si ingrijit pentru fiecare nou-nascut din Romania.

Pe langa doza de extra optimism, Crosul Padurii revine cu noutati si se imbogateste cu o cursa, spre bucuria amatorilor de distante lungi. Astfel, pe langa cursele de copii, de 500m si 1000m, cursa populara care anul acesta masoara 5km si cea de 10km, in 2015 organizatorii demareaza si cursa Kaufland de 15km.

Ca urmare a faptului ca Romania a pierdut 50% din suprafata impadurita in ultimii 100 de ani, zona cea mai vulnerabila la schimbarile climatice este sudul tarii. Pe lista judetelor celor mai slab impadurite la nivel national se numara Calarasi si Teleorman, judete in care organizatia ViitorPlus, organizatorul Crosului Padurii, desfasoara de 8 ani programul Padurea copiilor. inceput in 2007 sub indemnul „Adopta un copac!”, programul a contribuit pana in prezent la realizarea a peste 37 de hectare de padure (prin plantarea a peste 235.000 de puieti) pe terenuri degradate, in judetele slab impadurite din sudul tarii.

Pentru mai multe detalii despre Crosului Padurii, va rugam sa accesati www.crosulpadurii.ro. si www.facebook.com/CrosulPadurii si va asteptam sambata, la eveniment, in Parcul Tineretului (intrarea sincai).

Asociatia ViitorPlus are placerea de a va invita sambata, 28 martie, in Parcul Tineretului, la cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat in Romania in sprijinul unui proiect de mediu, Crosul Padurii powered by Telekom.

Evenimentul isi propune si in acest an sa promoveze un stil de viata sanatos si implicarea pentru impadurirea a cel putin 10000 metri patrati de teren degradat in sudul Romaniei, in zone vulnerabile la schimbarile climatice din judetul Teleorman, prin programul Padurea copiilor.

Evenimentul se afla la cea de-a VII-a editie, cea mai mare de pana acum, unde sunt asteptati peste 1400 de alergatori. La cursele de copii si cele de 5, 10 si 15 km s-au inscris alergatori de toate varstele, de la nepoti pana la bunici si strabunici, incepatori sau animati de experienta, ce contribuie prin alergare la impadurirea Romaniei prin programul Padurea copiilor: cate un puiet plantat si ingrijit pentru fiecare nou-nascut din Romania.

Program eveniment

11:40 – 11:50 – incalzire curse copii

12:00 – start curse copii

13:00 – premiere curse copii

13:40 – 13:50 – incalzire curse 10 si 15 km

14:00 – start curse 10 si 15 km

15:35 – premiere cursa 10 km

16:00 – premiere cursa 15 km

16:15 – 16:25 – incalzire cursa 5 km

16:30 – start cursa 5 km

17:15 – premiere cursa 5 km

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre