Un Craciun magic pentru copilul tau

/ / Modificat: 2011-12-08
Un Craciun magic pentru copilul tau

Esti pregatita sa realizezi un Craciun special pentru familia ta? Noi iti oferim cateva modalitati prin care ii poti strange pe cei dragi in acelasi loc.

Din punctul de vedere al unei mamici, sarbatorirea Craciunului alaturi de copiii sai este un moment special in fiecare an, o ocazie de a afla cat mai multe despre traditiile de Craciun si despre Mos Craciun (Cine este acesta? De unde vine?) sau de a canta colinde si de a impartasi emotia deschiderii cadourilor de sub brad.

Fiecare familie pastreaza in felul ei spiritul viu al Craciunului alaturi de copii. Doresti sa realizezi un Craciun magic pentru copilul tau? Iata cateva dintre ideile unor mamici ca si tine.

Surprinde-l!

Stim cu totii ca este foarte greu sa le faci o surpriza celor mici cu ei in casa.

De aceea, cea mai buna solutie este sa-i iei pe cei mici intr-o dupa-amiaza si sa-i duci la bunici. Voi, parintii, va puteti intoarce acasa, scoateti toate ornamentele si puneti bradul in suport.

Decoreaza casa cu crengute de brad, globuri si orice alte ornamente ai. Apoi ii puteti aduce acasa pentru ca cei mici sa intre in atmosfera de Craciun. Lasati insa bradul neatins, deoarece nu exista bucurie mai mare pentru copii, de Craciun, decat sa participe la decorarea bradului. Puteti folosi ornamente argintii si albe pentru a crea o atmosfera de iarna.

Concentreaza-te pe timpul petrecut cu familia ta

Dincolo de nebunia cumparaturilor, a decoratului si a gatitului ce sunt necesare Craciunului, petrecerea a cat mai mult timp cu familia de sarbatori este foarte importanta pentru a pastra cat mai multe amintiri legate de Craciun impreuna.

Raspunde cu atentie la "intrebarile - capcana"

Multi parinti anticipeaza ca la o anumita varsta copiii vor pune tot felul de intrebari: "Exista cu adevarat Mos Craciun?"

Deoarece intrebarile lor sunt anticipate, noi parintii suntem obisnuiti sa ne pregatim din timp pentru a reactiona cat mai natural. De exemplu: "Tu ce parere ai?" pentru a-i incuraja sa isi exprime propriile sentimente si idei in legatura cu spiridusul batran si vesel (Mos Craciun). Insa ce ziceti de intrebarile pe care nu le anticipam?

"Mami, cum pot renii sa zboare?" - Raspunsul poate fi datorita faptului ca ei alearga foarte repede si reusesc sa calce aerul astfel. Dar poate aparea o noua intrebare: "Dar ei nu au aripi, cum se pot mentine in aer?"

Atunci cand esti in dubii si nu stii ce sa ii raspunzi, incearca sa atribui necunoscutului lucruri neexplicabile, magice. In cazul in care continua cu intrebari ce ar putea sa te incuie, incearca sa-i distragi atentia spre alte lucruri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre