Cum inveti copilul mic colinde de Craciun?

/ / Modificat: 2012-11-23
Cum inveti copilul mic colinde de Craciun?

Copiii adora sa cante si sa asculte muzica. Craciunul este la cativa pasi distanta si ar fi minunat ca si micutul tau sa stie macar un colind. Profita de ocazie si ajuta-l pe copil sa invetele colindele prin care sarbatorim Craciunul. Este o ocazie minunata de consolida si mai mult relatia dintre tine si copil.

Vorbeste-i despre colinde si despre rolul lor in perioada sarbatorilor de iarna!

Incearca sa il faci sa inteleaga ce sunt colindele, de ce se canta numai in aceasta perioada si care este rolul lor. Este important ca micutul tau sa stie ce anume invata si pentru ce. Vorbeste-i despre traditia colindatului la noi.

Alege un colind scurt!

Cu cat copilul este mai mic ca varsta cu atat colindele trebuie sa aiba cat mai putine versuri, pentru a le putea retine usor.

Daca nu gasesti unul scurt invata-l o singura strofa dintr-unul mai lung.

Alege un colind care sa contina cuvinte care-i sunt familiare!

Colindul pe care il invata este bine sa contina cuvinte care fac parte din vocabularul lui pentru a le putea retine mai usor. De exemplu, cea mai buna alegere este "Mos Craciun". Toti copiii stiu de Mos Craciun si nu ii va fi greu sa il invete.

Explica-i despre ce este vorba in colind!

Si asociaza termenii cheie din colind cu lucrurile care-l inconjoara. Arata-i fotografii cu Mos Craciun si arata-i "pletele dalbe", arata-i afara care sunt de fapt nametii, saniuta lui Mos Craciun etc.

Raspunde-i la intrebari!

E posibil ca micutul tau sa iti puna mai multe intrebari cand ii canti colindul privind cuvinte pe care nu le intelege. De exemplu, in colindul "Mos Craciun cu plete dalbe" e posibil ca micutul sa te intrebe ce inseamna dalbe sau nameti, ori alte cuvinte. Raspunde-i intotdeauna la intrebari cat mai pe intelesul lui.

Canta-i mai intai tu colindul, apoi cantati impreuna!

Mai intai canta-i tu respectivul colind incet si rar, accentuand fiecare vers in parte. Repeta de mai multe ori, pana va prinde si el ritmul. Ulterior cantati impreuna vcolindul de cateva ori. Ulterior incurajeza-l sa cante singur, ajutandu-l din cand in cand.

Mergi cu el la colindat!

Chiar daca reuseste sa invete, chiar daca nu reuseste sa invete foarte bine, mergi impreuna cu el la colindat. Il va ajuta sa inteleaga si mai bine ce sunt colindele si rolul lor. Va fi o experienta interesanta. Dar nu merge cu el inainte de a-i explica pas cu pas ce se va intampla.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun copii Colinde copii Sangerare sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre