Ce cumpar copilului meu de Craciun?

/ / Modificat: 2012-11-23
Ce cumpar copilului meu de Craciun?

Atunci cand faci un cadou unui copil poate fi mai complicat decat atunci cand cumperi un dar pentru o persoana adulta. Si asta pentru ca trebuie sa tii cont de mai multe lucruri. 

Lucruri de care sa tii cont cand alegi cadoul pentru copil

  • Varsta copilului, pentru ca o jucarie care a fost adecvata cu un an in urma acum poate sa nu-l mai intereseze sau poate ca nu ii starneste curiozitatea fiind peste nivelul sau de dezvoltare. Este necesar sa te gandesti ce i-ar face placere copilului in etapa de dezvoltare in care se afla, mai mult decat sa te gandesti ce ti-ar placea tie.

  • Sa nu fie primejdioasa, piesele mici si partile ascutite pot fi periculoase pentru copilul foarte mic care nu stie cum sa manevreze astfel de obiecte.

    Astfel ca tine cont de instructiunile de pe ambalajul jocurilor si jucariilor.
  • Sa fie atragatoare atat din punctul de vedere al aspectului, dar si al faptului de a fi la moda. Nu nega acest aspect sub pretext ca este mai important sa fie educativ, adolescentul va fi necajit daca nu respecti faptul ca pentru el este esential sa urmeze moda.

  • Sa nu fie scumpa. Copiii au nevoie frecvent de jucarii si este important sa le schimbi mai des atunci cand ele se rup sau sunt depasite educativ. Copilul cat este foarte mic nu poate aprecia o jucarie foarte costisitoare, pentru el este suficient sa aiba o jucarie care sa-l atraga.

  • Jucaria simpla este de preferat unei jucarii sofisticate deoarece ii lasa copilului capacitatea de a-si imagina, o jucarie care face de toate nu-l stimuleaza pe copil in aceeasi masura.

  • Sa fie educativa, copilul poate sa invete mai usor cu ajutorul anumitor jocuri si jucarii deoarece invatarea prin joc este mai facila.

copil-jucarii

Prin jocuri si jucarii copiii se descopera pe ei, descopera lumea. Prin ele copilul invata sa-si controleze miscarile, isi dezvolta musculatura fina si cea grosiera, invata cuvinte noi, isi da seama cum functioneaza lucrurile, isi dezvolta imaginatia, devine creativ, invata sa respecte reguli, sa rezolve probleme si invata cum sa se raporteze la alti membrii ai grupului.

Intrebari la care sa raspunzi inainte de a cumpara o jucarie

  • Care este tipul de joc pe care copilul meu il prefera si care jucarie i-ar satisface aceasta preferinta?
  • Va fi interesat de ea?
  • Il poate ajuta sa-si dezvolta anumite abilitati sau chiar sa recupereze anumite intarzieri?
  • Il poate face aceasta jucarie fericit?
  • O poate folosi pentru o perioada mai lunga de timp?
  • Este o jucarie care ii poate pune viata in pericol?
  • Ce jucarii sau jocuri a primit in ultimul timp?
  • Despre ce jucarie l-am auzit ultima data vorbind?

Recomandari

Incearca sa tii cont de scrisorica pe care copilul o face pentru "Mosul" si de raspunsurile la intrebarile de mai sus.

Nu-l lasa sa se iluzioneze sperand ca va primi ce a scris sau ce te-a rugat sa scrii daca stii ca nu va fi posibil. Explica-i copilului ca "Mosul" probabil o sa aduca poate, numai o parte.

Incearca sa eviti sa-i spui ca "Mos Craciun" o sa vina cu "mai nimic" pentru ca nu a fost cuminte, sau ca nu merita ori altceva prin care sa-l umilesti. Problemele de comportament incerca sa le rezolvi altfel, nu intr-o astfel de zi, cu siguranta copilul tau are si parti valoroase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun copii Cadouri craciun copii Jucarii varsta copii Jucarii copii

Articole recomandate

Citeste si despre