Cand se deschid cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania in 2023

/ / Modificat: 2023-11-28
Cand se deschid cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania in 2023

Incepand cu minivacanta de 1 Decembrie, mai toata tara imbraca straie de sarbatoare. Romania se mandreste cu o multime de targuri de Craciun in 2023, care isi asteapta vizitatorii cu decoratiuni de poveste, activitati, evenimente, concerte, bunatati traditionale si nelipsitele intalniri cu Mos Craciun.

Iata cand se deschid cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania in 2023 si cu ce program isi asteapta vizitatorii!

Cand se deschid targurile de Craciun din Bucuresti

Capitala va gazdui, anul acesta, trei targuri mari de Craciun: Targul de Craciun din Piata Constitutiei (Bucharest Christmas Market), Targul de Craciun din Drumul Taberei (West Side Christmas Market) si Targul din Parcul I.O.R.

Targul de Craciun din Piata Constitutiei

Cel mai important targ de Craciun se va tine in Piata Constitutiei si se deschide pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei. Acesta se va inchide pe 26 decembrie, iar evenimentul este deja la a XVI-a editie. Intrarea este libera. Principalele puncte de atractie ale targului sunt bradul inalt de 30 de metri si roata panoramica.

Cei mici vor avea ocazia sa viziteze Casa lui Mos Craciun decorata si pictata manual, pentru a reda intocmai lumea magica a Mosului. Aici, in primele saptamani, copiii vor fi intampinati cu ateliere de creatie, pentru a realiza propriile decoratiuni si ornamente. De vineri, 15 decembrie, Mos Craciun soseste si el aici pentru a-i intalni zilnic, a-i asculta si a le povesti.

Targul de Craciun Bucuresti va fi deschis zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 12:00 – 22:00, iar sambata si duminica, intre 10:00 si 22:00. De Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie, publicul este asteptat incepand cu ora 10:00, iar in Zilele de Craciun, programul este urmatorul: pe 25 decembrie, de la ora 12:00, iar pe data de 26 decembrie, incepand de la 10:00.

Targul de Craciun din Drumul Taberei (West Side Christmas Market)

Votat in 2022 cel mai frumos targ de Craciun din Romania , West Side Christmas Market isi deschide portile miercuri, 29 noiembrie, la ora 19:00, in Parcul Drumul Taberei. Timp de 28 de zile, pana pe 27 decembrie, vizitatorii vor avea parte aici de un taram de poveste, cu luminite si decoruri spectaculoase, roata panoramica, patinoar, carusel, casuta lui Mos Craciun, atelierul spiridusilor, concerte, bunatati culinare traditionale si multe, multe surprize.

Scena amenajata la amfiteatrul din parc este polul distractiei. De aici se intretine atmosfera in cele 28 de zile de sarbatoare, de aici vor rasuna concerte, spectacole de colinde si show-uri live de jazz.

Programul minivacantei de Sf. Andrei si 1 Decembrie

Daca in prima seara canta Fuego, minivacanta de Sfantul Andrei si 1 Decembrie continua cu muzica pentru toate gusturile.

  • 30 noiembrie, ora 19.00: concert Bibi;
  • 1 decembrie, ora 19.00: canta Irina Sarbu & Band;
  • 2 decembrie, ora 19.00: Holy Molly;
  • 3 decembrie, ora 18.00: Gasca Zurli.

Pana pe 27 demcebrie, West Side Christmas Market va functiona dupa urmatorul program:

  • Luni – vineri: 12.30 – 22.30;
  • Sambata – duminica: 11.00 – 22.30.

Targul de Craciun din Parcul I.O.R.

Cel de-al treilea Targ de Craciun din Bucuresti se va deschide pe 1 decembrie 2023, in parcul IOR. Vizitatorii se vor bucura de atmosfera sarbatorilor de iarna in „Orasul lui Mos Craciun”, pana pe 26 decembrie.

Patinoarul special amenajat va fi una dintre principalele atractii ale targului de Craciun, din parcul IOR si nu vor lipsi luminitele si decoratiunile de Craciun, preparatele traditionale, vinul fiert si ciocolata calda. Pe parcursul evenimentului, vor fi organizate diferite activitati pentru cei mici, iar Mos Craciun va fi prezent in aceasta perioada, pentru a-i intalni pe copii si a afla ce cadouri isi doresc.

Targul de Craciun Cluj-Napoca

Targul de Craciun din Cluj-Napoca si-a deschis deja portile pe 24 noiembrie si va functiona pana pe 31 decembrie. Piata Unirii a fost transformata in „Planeta Craciun” si ii intampina pe vizitatorii mari si mici cu casute luminate si decorate in spiritul sarbatorilor de iarna, o roata panoramica si alte surprize vor incanta ochii si sufletele celor care vor trece pragul acestui targ.

Organizatorii ii vor astepta pe cei care se vor aventura iarna aceasta alaturi de elfi pe „Planeta Craciun” cu preparate pentru toate gusturile. De la turta dulce la traditionalii cozonaci de casa, la branzeturile maturate la produsele traditionale din carne, preparatele gatite in targ vor fi pregatite special pentru fiecare.

In Piata Unirii va fi amplasata si o scena unde vor avea loc concerte si spectacole in fiecare zi, cu ocazia sarbatorilor de iarna. Va fi prezenta si o roata panoramica, un carusel, casute postale pentru scrisori si Casuta lui Mos Craciun. La casuta copiii se vor putea bucura alaturi de parinti de ateliere si jocuri interactive, in fiecare zi, in programul de functionare al targului.

Targul de Craciun Cluj-Napoca este deschis zilnic, de luni pana joi de la 10:00 la 22:00, iar in weekend-uri de la 10:00 la 23:00.

Targul de Craciun din Sibiu

Targul de Craciun din Sibiu s-a deschis pe 17 noiembrie, in Piata Mare, si va functiona pana pe 2 ianuarie 2024.

Si anul acesta dintre atractiile principale fac parte spectaculoasele proiectii care vor transforma fiecare cladire din Piata Mare intr-o opera de arta in miscare, transformand centrul orasului intr-un adevarat loc de poveste. Fiecare seara va fi marcata de aceste proiectii impresionante, care vor aduce magia sarbatorilor de iarna la viata intr-un mod inedit.

Targul de Craciun din Sibiu este un eveniment pentru toata lumea, indiferent de varsta sau buget. De-a lungul intregii perioade a targului, vizitatorii se vor putea bucura de o selectie exceptionala de expozanti si casute care ofera cele mai frumoase cadouri si produse de sezon. De la suveniruri artizanale la delicii culinare, targul este un loc perfect pentru a-ti incepe cumparaturile de Craciun si pentru a descoperi lucruri speciale pentru cei dragi.

Copiii se vor bucura de o experienta unica si memorabila in Atelierul lui Mos Craciun, vor invata noi abilitati, se vor distra si vor crea amintiri de neuitat.

Targul este deschis zilnic, de luni pana vineri, intre 11:00 – 22:00, ar sambata si duminica intre 10:00 – 22:00.

Targul de Craciun din Craiova

Targul de Craciun Craiova este organizat de Primaria Craiova, intre 17 noiembrie si 2 ianuarie 2024. Acesta se desfasoara in patru zone din municipiu - Centrul Vechi, Piata William Shakespeare, zona Doljana si Piata Mihai Viteazul, acolo unde vizitatorii o pot intalni pe Craiasa Zapezii, se pot urca in cea mai mare roata panoramica din Romania, care are 40 de metri inaltime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane si vine direct din Olanda, sau isi pot face poze la casutele unicat, magic pictate de artisti plastici.

Nu lipsesc bradul urias de la Targul de Craciun de la Craiova, patinoarul, caruselul, personajele de poveste, atelierele creative si concertele. De asemenea, vizitatorii au ocazia sa-si cumpere tot felul de produse specifice sezonului, de la cei peste 70 de comercianti din Craiova si din toata tara

Targul de Craciun din Craiova va fi deschis zilnic, intre orele 12.00 – 22.00, pana pe 2 ianuarie 2024.

Targul de Craciun de la Brasov

Targul de Craciun de la Brasov se va desfasura, anul acesta, tot in Piata Sfatului. Va incepe in data de 30 noiembrie, in aceeasi zi cand va avea loc si aprinderea iluminatului festiv in oras, si se va incheia in data de 7 ianuarie.

Tema de anul acesta a targului este „Decembrie de poveste la Brasov” si potrivit autoritatilor locale, le va oferi turistilor si localnicilor nu doar produse, ci experiente. Atractia principala a targului de Craciun de la Brasov este bradul care a fost adus de pe o pasune din Poiana Brasov (zona Stana Turistica), proprietate a municipiului. El are 73 de ani si o inaltime de 23,5 metri, din care 20,5 deasupra solului si a fost deja amplasat in Piata Sfatului.

Targul va fi organizat pe zone: zona cu produse mestesugaresti si artizanale, zona cu produse alimentare preparate la fata locului si zona pentru comerciantii de produse alimentare si nealimentare.

In Piata Sfantul Ioan, unde va fi amenajat un patinoar, vor fi amplasate cinci rulote food-truck.

Targul de Craciun din Timisoara

Targul de Craciun de la Timisoara a fost deschis pe 26 noiembrie si este cel mai mare Targ de Craciun din tara. Se intinde in trei piete centrale ale Timisoarei: Piata Victoriei, Piata Libertatii si Piata Sfantul Gheorghe (din 1 decembrie). Peste un milion de instalatii luminoase coloreaza Timisoara!

70 de casute pentru comercianti, roata panoramica din centrul orasului, zona gastronomica de la Modex, jocurile pentru copii, scena din dreptul palatului Loyd, patinoarul din Piata Libertatii, bradul artificial si cupola luminoasa, sunt cateva din atractiile Targului de Craciun.

Vineri, in 1 Decembrie, incepand de la ora 18:00, timisorenii sunt asteptati la un spectacol cu Ansamblul „Timisul” si trupa Cobzality, insotiti de „maestrii focului” de la Crispus. (Dirijor: Deian Galetin. Coregrafi: Ciprian David si Maria Dudau-Topciov. Solisti: Andreea Voica, Petrica-Miulescu Irimica, Ilie Medrea, Victorita Lacatusu si Andreea Haisan).

Concertul de 1 Decembrie va fi urmat de alte doua zile cu invitati speciali: sambata, in 2 decembrie, vor urca pe scena Targului de Craciun AD Libitum Voices, iar duminica, in 3 decembrie, Timisoara va fi gazda unui spectacol sustinut de Surorile Osoianu & Lupii lui Calancea

Targul de Craciun de la Timisoara a ajuns la cea de-a XVI-a editie si va fi deschis in perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. Intrarea este libera.

Targul de Craciun de la Oradea

Targul de Craciun Oradea isi deschide portile pe 30 noiembrie si va tine pana pe 26 decembrie. asute cu bunatati, dulciuri ca-n copilarie, decoratiuni si cele mai frumoase cadouri de Craciun – se vor aseza cuminti in jurul bradului din Piata Unirii, sub mii de luminite fermecate.

Programul targului:

  • Luni- Vineri: 16:00 -22:00
  • Sambata - Duminica: 12:00 -22:00

    Targul de Craciun din Iasi

    Targul de Craciun de la Iasi se va desfasura pe axa Bd. Stefan cel Mare – Piata Unirii – Str. Lapusneanu, in perioada 30 noiembrie 2023 – 8 ianuarie 2024.

    Evenimentele festive si producatorii locali vor oferi iesenilor si vizitatorilor oportunitatea de a achizitiona decoratiuni, cadouri, bauturi calde si preparate traditionale.

    Casutele de lemn, impodobite cu cetina si instalatii luminoase, vor anima cinci tronsoane distincte. Intre Piata Palatului Culturii si Casa Cartii, vizitatorii vor descoperi casute cu decoruri, produse de marochinarie, vin fiert, preparate din carne si lapte, articole din piele si blana, obiecte de cult si produse alimentare. In fata Primariei, vor fi amenajate casute cu produse de artizanat si decoruri, articole din piele si blana, vin fiert, patiserie, ceaiuri si produse apicole.

    Al treilea tronson acopera zona dintre str. I. C. Bratianu si Casa Modei, cu 10 casute dedicate Centrelor Culturale din Iasi, precum si cu patiserie si vin fiert.

    Celelalte doua tronsoane vor completa atmosfera de sarbatoare in Piata Unirii si pe Strada Lapusneanu, unde vor avea loc Targul „Traditii pe ulita Lapusneanu” in perioada 12 – 15 decembrie 2023.

    Pe intreaga durata a sarbatorilor, Bd. Stefan cel Mare, intre str. I. C. Bratianu si Casa Cartii, va gazdui un parc de distractii ce include „Oraselul Copiilor” si o roata giganta, aducand astfel un plus de bucurie si entuziasm intregii comunitati.

    Targul de Craciun din Arad

    Targul de Craciun din Arad isi va deschide portile in data de 30 noiembrie 2023 si va putea fi vizitat pana in 7 ianuarie 2024. Anul acesta locatia aleasa de organizatori este Piata Avram Iancu cu extindere spre strada Metianu.

    La targ se vor comercializa preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucarii, produse hand-made, decoratiuni, produse artizanale. Noutatea editiei din acest an este roata panoramica, cu o inaltime de 30 de metri, ce urmeaza sa fie amplasata in spatele Teatrului Clasic.

    Zona dedicata celor mici va fi pe strada Metianu, unde va fi amenajata indragita Casuta a lui Mos Craciun. Aici se vor organiza diverse activitati creative pentru micutii care vor veni la targ.

    Respectand intru totul traditia ultimilor ani, iluminatul festiv va fi inaugurat in seara zilei de 5 decembrie, cand cei mici vor putea sa il intampine pe Mos Nicolae, invitat special la festivitatea de aprindere a luminitelor din bradul de Craciun din centrul orasului.

    Targul de Craciun din Arad va putea fi vizitat, zilnic, intre orele 11.00 – 23.00.

    • Foto: Freepik

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Targuri Craciun

    Articole recomandate

    Citeste si despre