Cadoul de Craciun potrivit pentru copilul tau

/ / Modificat: 2011-12-19
Cadoul de Craciun potrivit pentru copilul tau

Atunci cand Mos Craciun se gandeste la cadoul copilului tau are in vizor aspectul si cantitatea de amuzament si placere pe care i-o va oferi cand il va primi. E de datoria ta de mama sa te asiguri ca este si sigur si sanatos. Multe calitati pentru un simplu cadou, nu? Dar nu imposibil! Iata ce trebuie sa urmaresti atunci cand cauti cadoul pentru prichidendul tau!

Exista sute de sortimente de jucarii pentru varsta copilului tau, dar cum stii daca cea pe care ai gasit-o este si potrivita pentru el sau daca ii va face placere. Iata cateva trucuri pe care sa le urmezi atunci cand ii soptesti Mosului ce anume sa ii aduca copilului tau:

  • alege jucarii potrivite varstei lui; uita-te pe eticheta si asigura-te ca micutul se incadreaza in limita de varsta recomandata;

  • la bebelusi, evita jucariile care se desfac in bucati foarte mici, pentru a evita sa le inghita si sa se inece cu ele;

  • alege numai produse din materiale si texturi de calitate; nu uita ca micutii au tendinta sa bage aproape orice prind in gurita si nu vrei sa fie facute din materiale toxice, care sa-l expuna riscului de contaminare; asigura-te ca scrie pe eticheta ca este non-toxic;

  • evita sa ii iei jucarii care produc zgomot foarte puternic, ii afecteaza auzul;

  • pentru copiii sub varsta de 8 ani evita sa alegi jucarii care au varfuri sau margini ascutite;

  • nu alege jucarii motorizate sau care se baga in priza la copii sub 8 ani, exista riscul electrocutarii;

  • nu lua jucarii cu sfoara sau ate mai lungi de 18 cm pentru ca exista riscul sa se stranguleze involuntar;

  • tu iti cunosti cel mai bine copilul si stii care sunt sferele lui de interes asa ca micutul cadou trebuie sa fie in conformitate cu ceea ce agreeaza; de exemplu, daca manifesta interes pentru muzica, alege-i ceva din domeniu, daca prefera cartile nu ezita sa ii stimulezi interesul pentru ele etc.;

  • in masura in care iti permite bugetul alege jucarii si produse ecologice pentru copil;

  • asigura-te ca respectiva jucarie poate fi spalata sau curatata fara a se deteriora.

Dezvoltarea creativitatii sau a talentului, decisive in alegerea cadoului

De departe varsta si aria de interes a copilului reprezinta cele mai importante criterii dupa care trebuie sa te orientezi in alegerea cadoului.

Nu cadea prada dorintelor lui decat daca consideri ca ii sunt cu adevarat utile. Daca nu, alege o alternativa mai potrivita, care sa aiba si un caracter educativ si constructiv.

Alege jucarii si cadouri care sa il ajute sa isi dezvolte creativitatea, imaginatia sau sa isi cultive un talent pe care il are!

Orice arie de interes ar avea, miscarea este esentiala si trebuie sa faca parte din viata fiecarui copil. De aceea, o idee buna poate fi saniuta, rolele, patinele sau bicicleta (pentru zile fara zapada) care sa-i stimuleze interesul pentru activitate fizica si mai putin pentru calculator si jocuri video.

Te-ar mai putea interesa si "Ghidul parintilor in alegerea jucariilor pentru copii (0-4 ani)" in care poti descoperi idei de jucarii pentru fiecare varsta!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun copii Cadouri craciun copii Mos craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre