4 moduri sa te bucuri de sarbatori

/ / Modificat: 2014-12-09
4 moduri sa te bucuri de sarbatori

Perioada sarbatorilor incepe sa arate cu totul altfel odata ce ai devenit mamica. Pe langa grija si atentia pentru micutul tau, intervin si celelalte sarcini adiacente pentru pregatirile traditionale de Craciun si Revelion. Pentru a evita stresul si tensiunea care iti ameninta viata la sfarsit de an, incearca sa ai in vedere urmatoarele moduri prin care poti sa te bucuri de sarbatori cu adevarat.

Foto: sheknows.com

Renunta la calatorii

Desi te-ai obisnuit sa-ti pregatesti bagajele pentru a-ti vizita rudele si prietenii in preajma sarbatorilor, ar fi de preferat sa renunti la acest "sport" daca ai devenit de curand mamica. Pe langa faptul ca acum ai propria ta familie completa, alaturi de care sa te bucuri de Craciun, evita toate problemele si risipa de energie pe care calatoriile le implica. Intarzierile de la aeroport si din gara, vremea neprielnica, restrictiile pentru bagaje si aglomeratia vor fi surse sigure de neplacere si regret.

Priveste sarbatorile prin ochii copilului tau

Renunta atat cat se poate la statutul de mamica "obligata" sa faca prajituri zile in sir inainte de Ajun si bucura-te de spiritul Craciunului privind prin ochii copilului tau. Plimba-te prin oras pentru a admira luminitele colorate, distreaza-te cu prichindelul in parcul de distractii, organizeaza o iesire in familie la un concert tematic sau mergeti cu colindul la rude si vecini.

Simplifica-ti lista de responsabilitati

Accepta de la inceput ca iti va fi imposibil sa le faci pe toate, acum ca ai un nazdravan curios care iti solicita toata atentia si exploreaza mediul inconjurator cu maxima energie. Uita de maratonul obisnuit in bucatarie si solicita ajutorul cuiva: o ruda apropiata sau o firma prestigioasa de catering. Roaga-ti partenerul sa preia o parte din sarcini, nu-l mai menaja. Economiseste-ti timpul si efortul pentru anii in care copilul tau va putea sa inteleaga cu adevarat pregatirile pentru Craciun.

Evita conflictele in familie

De obicei, tensiunea si toate aspectele lasate nerezolvate la sfarsit de an scot la iveala un ocean de nemultumiri in majoritatea familiilor. Anul acesta, anticipeaza posibilele explozii nervoase si evita pe cat posibil conflictul. Daca soacra ta a facut un comentariu rautacios cu privire la fragezimea relativa a fripturii, pune in practica cea mai simpla tehnica de relaxare: inspira adanc numarand pana la 10, apoi expira in acelasi ritm. Afiseaza o atitudine blanda si toleranta, iar in scurt timp toti ceilalti iti vor urma exemplul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun familie Sarbatori familie

Articole recomandate

Citeste si despre