Beneficiile ciocolatei pentru sanatate

/ / Modificat: 2014-07-22
Beneficiile ciocolatei pentru sanatate

Ciocolata are beneficii incredibile asupra sanatatii, devenind rapid o "pastila" de buna dizpozitie, un elixir al tineretii si frumusetii si tratament contra numeroaselor afectiuni care-ti distrug starea de spirit. Cel mai sanatos sortiment din acest desert este ciocolata neagra, cu continut crescut de cacao, care, consumata in cantitati moderate, are efecte miraculoase asupra organismului.

Previne bolile de inima

Ciocolata neagra este un tratament profilactic de nadejde contra bolilor de inima care dau tarcoale sanatatii tale. Specialistii din Suedia au demonstrat ca un consum de 45 de g de ciocolata neagra pe saptamana reduce cu pana la 20% riscul de infarct la femei.

Reduce stresul si ofera o stare de bine

Ciocolata neagra este considerata o pastila antistres, intrucat reduce rapid nivelul de anxietate din corp si reda pe loc buna dispozitie. Antioxidantii si compusii din boabele de cacao stimuleaza secretia de endorfine si serotonina in creier, contribuind la reducerea nivelului hormonului stresului in organism.  

Combate oboseala si energizeaza organismul

Atunci cand esti epuizata si simti ca ti s-a scurs si ultima picatura de energie din organism, consuma 2-3 patratele de ciocolata neagra si-ti vei recapata imediat forta. Antioxidantii si substantele nutritive din cacao alunga rapid oboseala si contribuie la energizarea organismului, in perioadele in care esti supusa unui efort fizic sau intelectual prelungit.  

Previne cancerul

Concentratia crescuta de antioxidanti din ciocolata protejeaza celule organismului, ferindu-le de atacul radicalilor liberi care conduc la aparitia tumorilor canceroase. Consumul de ciocolata cu continut crescut de cacao ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Cel mai nou studiu realizat in Spania, de catre cercetatorii de la Science and Technology Institute of Food and Nutrition, arata ca polifenolii din ciocolata neagra au un impact puternic in prevenirea cancerului de colon, unul dintre cele mai raspandite si periculoase tipuri de cancer.  

Imbunatateste sanatatea si aspectul pielii

Tot antioxidantii din boabele de cacao sunt "vinovati" si pentru sanatatea si aspectul pielii, protejand-o impotriva atacului razelor nocive ale soarelui. In plus, se pare ca acesti compusi miraculosi din cacao previn imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor.  

Are efecte afrodiziace

Ciocolata neagra poate deveni afrodiziacul perfect, atunci cand apetitul sexual iti joaca feste si iti afecteaza relatia de cuplu. Ciocolata creste dorinta sexuala datorita endorfinelor care se secreta in creier dupa consumul ei. Efectul este garantat si... imediat!  

Previne cariile

Oricat de paradoxal ar suna, ciocolata ajuta la combaterea cariilor si la prevenirea afectiunilor dentare. Ciocolata neagra nu face parte din categoria deserturilor care ataca smaltul dintilor, ci dimpotriva, se pare ca il intareste, datorita teobrominei din cacao. Potrivit specialistilor, antioxidantii din boabele de cacao - taninele, flavonoidele, polifenolii - impiedica bacteriile sa atace smaltul dintilor si sa se formeze, astfel, cariile.

Ciocolata de lux, un rasfat al simturilor. Ce sortimente trebuie sa testezi?

Ciocolata nu inseamna doar pudra de cacao amestecata cu zahar si cateva arome banale. Acest desert fabulos a fost transformat intr-un produs de lux, prin combinatii surprinzatoare ale boabelor de cacao cu ingrediente dintre cele mai neobisnuite. Daca ai ocazia sa calci intr-o ciocolaterie de lux, iti recomandam cateva sortimente de ciocolata pe care nu ai voie sa le ratezi:

Ciocolata cu aur

ciocolata-aur

Ciocolata cu particule de aur comestibil este unul dintre cele mai "opulente", dar si scumpe deserturi din lume.

Ciocolata cu piper

Piperul si ciocolata fac casa buna impreuna si reprezinta unul dintre cele mai apreciate deserturi de lux din lume.

Ciocolata cu trufe

Alchimia gustului oferita de combinarea pudrei de cacao cu unul dintre cele mai rare si scumpe alimente din lume, trufele, reprezinta un rasfat binemeritat al simturilor, pe care merita sa-l testezi in ciocolateriile de lux.

Ciocolata cu chili

Chilli-chocolata

Daca esti adepta gusturilor picante, atunci trebuie sa testezi un desert "curajos" intr-o delicioasa ciocolata cu pudra de chili, pe care o gasesti in magazinele de nisa.

Ce alte beneficii ai descoperit ca are ciocolata asupra ta? Mai cunosti si alte sortimente de ciocolata de lux pe care le-ai gustat si pe care ni le poti recomanda? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciocolata Ciocolata neagra beneficii

Articole recomandate

Citeste si despre