Ulei alimentar
Materie grasa de origine vegetala, animala sau minerala. Uleiurile alimentare au proprietati dietetice diferite dupa compozitia lor in acizi grasi si dupa continutul in vitamine, dar valoarea lor energetica este intotdeauna identica: 900 kilocalorii pentru 100 grame. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare legate de aterom (depunere de colesterol pe peretele arterelor, responsabila de ateroscleroza), este recomandabila folosirea uleiurilor care contin acizi grasi nesaturati (ulei de soia, de masline, de samburi de strugure, de nuca, de floarea soarelui si de germeni de porumb) si uleiurile de peste zise "omega", de asemenea nesaturate.
Unde iesim in Bucuresti de Mos Nicolae? Evenimente pentru copii in weekend-ul...
A murit Roxana Moise, fosta concurenta la un show de supravietuire. Mama a...
Horoscop Decembrie 2025:Luna deciziilor pentru zodii, noroc sau ghinion
Horoscop 4 Decembrie 2025: Luna Plina in Gemeni aduce energie si vibratii...
Corina Danila s-a casatorit in secret. Cine este barbatul mai tanar cu 12 ani...
Mai multe noutati