Ulei alimentar
Materie grasa de origine vegetala, animala sau minerala. Uleiurile alimentare au proprietati dietetice diferite dupa compozitia lor in acizi grasi si dupa continutul in vitamine, dar valoarea lor energetica este intotdeauna identica: 900 kilocalorii pentru 100 grame. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare legate de aterom (depunere de colesterol pe peretele arterelor, responsabila de ateroscleroza), este recomandabila folosirea uleiurilor care contin acizi grasi nesaturati (ulei de soia, de masline, de samburi de strugure, de nuca, de floarea soarelui si de germeni de porumb) si uleiurile de peste zise "omega", de asemenea nesaturate.
Riscul urias la care se expun romanii care mananca la mall-uri. Medic: "Se...
Copiii lui Kate Middleton, pregatiti pentru cel mai sumbru scenariu....
Investigatii la o gradinita din Vaslui dupa ce doi copii de 3 ani au parasit...
De ce se cearta Laura Cosoi si Cosmin Curticapean in fata fetitelor:...
Noi detalii despre bebelusul din Suceava gasit mort in masina de spalat. Ce...
Mai multe noutati3 retete de avocado pentru copii
Chiftele de curcan cu legume
Gustare sanatoasa din mere
Piure de somon cu mere si rosii
Vezi toate retetele