Fibra alimentara
Substanta reziduala de origine vegetala nedigerata de catre enzimele tubului digestiv. Fibrele alimentare contin celuloza, hemiceluloze, gume, mucilagii, pectina si lignina. Principalele alimente bogate in fibre sunt cerealele si produsele cerealiere (tarate de grau, faina integrala de grau etc.), unele fructe (nuci, caise, smochine, prune) si legume (fasole uscata, mazare, linte). Fibrele alimentare au un efect regulator asupra tranzitului intestinal: ele cresc volumul si hidratarea scaunelor si diminueaza presiunea din interiorul colonului. In plus, ele modifica absorbtia glucidelor, lipidelor, proteinelor si sarurilor minerale.
Lucruri pe care toti baietii, fara exceptie, trebuie sa le auda de la parinti...
Teo Trandafir, dezvaluiri despre mama biologica a fiicei sale: "Femeia nu...
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declaratii halucinante: "Imi fac alt copil....
Pensia uriasa pe care Stefan Banica o plateste fiicei sale Violeta. Artistul...
6 obiceiuri ale parintilor care cresc copii fericiti
Mai multe noutati3 retete de avocado pentru copii
Chiftele de curcan cu legume
Gustare sanatoasa din mere
Piure de somon cu mere si rosii
Vezi toate retetele