Aperitive haioase pentru copilasi cuminti

/ / Modificat: 2013-03-18
Aperitive haioase pentru copilasi cuminti

Om de zapada

Ingrediente

Cascaval Sofia si cascaval afumat

1 maslina

1 codita de patrunjel

Mod de preparare

Este foarte simplu de realizat. Taie o felie de jumatate de cm grosime, din care decupezi, apoi, trei cercuri de marimi diferite. Pentru asta, foloseste pahare de trei dimensiuni.

Aseaza cele trei cercuri de cascaval Delaco unul deasupra celuilalt, de la mare la mic. Pentru nasul omului de zapada poti folosi putin cascaval Delaco afumat. Palaria si nasturii realizeaza-i dintr-o maslina, iar pe post de maturica aseaza o codita de patrunjel.

Masinuta

Ingrediente

Cascaval Sofia

Cascaval afumat

Masline

Mod de preparare

Foloseste 1 felie de cascaval Sofia pentru decuparea masinutei si 1 felie de cascaval afumat pentru parbriz si roti. Apoi, adauga cate o feliuta de maslina pe fiecare roata si masinuta-i gata!

Trenulet

Ingrediente

Cascaval Sofia

1 cremwurst

Putin morcov si o codita de ceapa verde

Mod de preparare

Decupeaza un dreptunghi pentru locomotiva si cateva patrate pentru vagoane. Leaga-le intre ele cu fasii subtiri de cascaval. Taie cremwurst-ul rondele, si realizeaza rotile.

Nu cumva sa uiti de horn, asta daca nu vrei ca piticul tau sa te traga de maneca. Realizeaza-l tot din cascaval Sofia, iar fumul din cateva codite de ceapa verde.

Caleasca din rosie, umpluta cu masline si cascaval Sofia

Ingrediente

Cascaval Sofia

Cascaval Afumat

Masline

1 rosie

Mod de preparare

Daca baietii au masinute si trenulete, o caleasca e tocmai buna pentru fetite. Realizati cabina calestii dintr-o rosie scobita si umpluta cu bucatele de cascaval Sofia si masline. Taiati patru rondele de cascaval pentru a realiza rotile. Scobiti-le in mijloc si introduceti bucati de maslina pe care apoi le intepati cu scobitori pentru a lega rotile intre ele. 

Taiati apoi inca o bucata de cascaval  prin care infigeti o scobitoare si pe care o asezati deasupra scobitorilor care fixeaza rotile din fata si din spate. Aceasta bucata din urma va servi ca suport pentru cabina calestii. Stim ca pare complicat, dar credeti-ne ca nu e.

Reteta preluata de pe: delaco.ro/aperitive-haioase-cu-cascaval-Delaco

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Cascaval sofia

Articole recomandate

Citeste si despre