Alimentatia adecvata pe perioada alaptarii

/ / Modificat: 2014-01-28
Alimentatia adecvata pe perioada alaptarii

O mamica stie cat de importanta este alimentatia pe perioada sarcinii. Stie ca trebuie sa se hraneasca cat mai sanatos si mai diversificat. Aceasta grija pentru consumul de alimente nutritive si benefice pentru organism trebuie mentinuta si dupa nastere, pe perioada alaptarii.

Desi unele mamici sunt reticente in ceea ce priveste alaptarea la san, trebuie sa stiti ca este cel mai bun mijloc de a-i transmite copilului toate elementele nutritive necesare cresterii si dezvoltarii psihomotorii normale. Nu in ultimul rand, alaptarea la san este benefica si mamei.

Va recomand cu drag sa va alaptati copilasul excluziv la san, timp de sase luni. Tractul digestiv al nou-nsacutului trebuie protejat de expunerea prea rapida la alte principii alimentare, prevenind in acest fel aparitia si dezvoltarea alergiilor cronice.

Astfel pentru o alimentatie sanatoasa, proaspata mamica ar trebui sa consume 3-5 mese de macrou, somon, sardine si heringi pe saptamana, seminte de in, susan si migdale, dar si alimente bogate in calciu de provenienta animala: lapte, iaurturi si branzeturi – in special cele foarte bogate in calciu: perle de branza cu smantana, branza de vaci sau branza calcica.

Pe langa importanta nutritionala a acestor alimente, ele contribuie si la prevenirea depresiei post-partum cauzata de schimbarile hormonale care apar brusc, intr-un corp cu surplus de kilograme si tonus modificat.

Mentinand-va o alimentatie adecvata si pe perioada alaptarii, maximizati sansele ca micutul vostru sa paseasca cu o sanatate de fier in aceasta lume mare si plina de peripetii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie alaptare Alaptare Alergii copii Alaptarea la san Branza Delaco

Articole recomandate

Citeste si despre