Complexare din cauza greutatii

/ / Modificat: 2008-04-07
Complexare din cauza greutatii
Intrebare:

- Am o fetita de 12 ani si este foarte complexata de faptul ca este cam grasuta. La acest fapt contribuie foarte mult si copiii de la scoala, eu tot timpul o incurajez ii spun cat de frumoasa este, cat de fina si inteligenta. Ii arat toate celelalte calitati pe care le are, la fel fac toti din familie dar cateodata ii reproseaza tatalui ei faptul ca seamana in partea lui si nu cu mine eu fiind o femeie mai supla. Nu stiu cum sa mai procedez cu ea. Cum sa o abordez si sa o ajut?

Raspuns:




 

Ceea ce imi povestiti nu este un lucru iesit din normalitatea acestei varste; din pacate, modelele pe care ni le ofera mass-media si TV-ul, societatea in general, sunt acelea ale femeilor marimea "0".

Cu atat mai mult la varsta pubertatii , daca nu te inscrii in "standardele" impuse, ti-e mult mai greu( este o varsta la care nu prea poti sa analizezi informatiile, sa le adaptezi persoanei tale).

Cel mai indicat ar fi sa o valorizati pe fiica dumneavoastra antrenind-o in activitati in care sa-si puna in valoare calitatile, aptitudinile pe care le are; sa se simta admirata, in centrul atentiei.

Nu uitati de sport – modeleaza nu numai trupul, dar si mintea si de un mod de viata sanatos(ma refer la o dieta echilibrata bazata pe consumul de legume si fructe si pe sfaturile unui nutritionist).

Succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre