Aceasta este varsta ideala la care un copil poate merge singur la scoala. Noile recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie

/ / Modificat: 2023-09-12
Aceasta este varsta ideala la care un copil poate merge singur la scoala. Noile recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie

Pe masura ce cresc, copiii devin mai autonomi si incep sa faca anumite lucruri pe cont propriu, iar unul dintre acestea este sa iasa singuri in oras si apoi sa mearga singuri la scoala.

Expertii ne recomanda sa incurajam copiii sa mearga pe jos la scoala ori de cate ori este posibil, deoarece - printre altele - imbunatateste conditia fizica cardiovasculara, iar daca merg singuri pe jos, asigurati-va ca sunt pe un traseu sigur si ca cunosc regulile de siguranta rutiera.

Dar care este varsta potrivita pentru ca copiii sa mearga singuri la scoala? 

Depinde de copil, de distanta parcursa si de siguranta mediului. Nu exista o varsta precisa, dar nu se recomanda niciodata inainte de sapte sau opt ani, deoarece copilul nu are inca capacitatea necesara pentru a recunoaste pericolele care pot aparea.

Daca vorbim despre o varsta ideala, Academia Americana de Pediatrie tocmai si-a actualizat recomandarile si subliniaza ca abia la varsta de 10 ani copiii incep sa aplice toate abilitatile necesare pentru a se descurca singuri si in siguranta in trafic. Cu toate acestea, precizeaza ca fiecare copil este diferit si "este important sa se ia in considerare nivelul individual de dezvoltare si maturitate al acestuia atunci cand se decide daca este sigur pentru el sa mearga pe jos la scoala fara un adult".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta copii Siguranta copii strada

Articole recomandate

Citeste si despre