Norme de siguranta pe care orice copil trebuie sa le cunoasca

/ / Modificat: 2023-12-06
Norme de siguranta pe care orice copil trebuie sa le cunoasca

Invata-ti copiii reguli de siguranta de la o varsta frageda, astfel incat sa stie ce sa faca in cazul unei situatii dificile!

Inca de la nastere, cea mai mare preocupare este sa iti protejezi copilul. Pe masura ce copilul tau creste, vei incerca sa ii transmiti regulile de siguranta pe care trebuie sa le invete, atat pe plan personal, cat si fizic si emotional. Acesta este un instinct normal si natural pe care parintii il au fata de copiii lor.

Reguli de siguranta pe care copilul tau ar trebui sa le invete de la o varsta frageda

1. Este extrem de important ca copilul tau sa nu deschida usa casei atunci cand cineva bate la usa si cu atat mai putin sa faca acest lucru atunci cand este singur. Acelasi lucru este valabil si pentru telefon. Este mai bine sa nu raspunda la telefon decat daca acesta are identificator de apelant.

2.  Copilul trebuie sa fie invatat sa ceara ajutor in caz de nevoie, mai ales daca se confrunta cu un posibil caz de bullying. Aceasta este o situatie care se intampla la o varsta din ce in ce mai mica, mai ales atunci cand copilul are anumite temeri.

3. Invata-l ca trupul sau trebuie sa fie atins doar de el si ca in niciun caz nu trebuie sa permita sa fie atins de straini. Imbratisarile, sarutarile sau mangaierile ar trebui sa fie facute doar de persoane pe care le cunoaste deja si care sunt de nivelul lui personal.

4. O alta regula de siguranta este ca ei sa stie adresa de acasa si numarul de telefon al parintilor. De asemenea, ar trebui sa le fie invatat numarul de urgenta al tarii in care se afla.

5. Educa-ti copilul sa traverseze strada in mod corespunzator, respectand trecerile de pietoni destinate acestui scop si asteptand semnalul semaforului. Insista ca, de asemenea, sa se uite in ambele sensuri inainte de a traversa.

6. Este necesar sa-l faci sa vada diferenta dintre bine si rau. Trebuie sa fie invatat sa nu ascunda niciodata secrete care il fac sa se simta inconfortabil, il sperie sau il ingrijoreaza.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta Siguranta copii

Articole recomandate

Citeste si despre