Siguranta copiilor in parcurile de distractii

/ / Modificat: 2016-08-02
Siguranta copiilor in parcurile de distractii

Siguranta copiilor in parcurile de distractii este o problema foarte serioasa. Acum ca este vara, multe familii vor dori sa petreaca timpul impreuna in parcuri de distractii.

O zi petrecuta intr-un parc de distractii poate fi foarte distractiva pentru toata familia, dar pentru a preveni accidentele este nevoie ca parintii sa respecte cateva reguli de siguranta:

  • Priveste o perioada cursa in care vrei sa te urci cu copilul inainte de a decide daca este sigura. Nu te baza in aceasta decizie doar pe indicativele de inaltime si greutate la care se incadreaza sau nu copilul tau.
  • Nu il lasa pe cel mic sa urce intr-o cursa daca nu indeplineste standardele de varsta, greutate si inaltime sau daca sanatatea nu ii permite.
  • Nu forta copilul sa se urce intr-o cursa care il sperie.
  • Urmeaza-ti instinctul daca ai impresia ca o cursa este periculoasa pentru copil.

copii-parc-distractii

  • Foloseste intotdeauna centurile de siguranta, barele de siguranta si asigura-te ca micutul tau va sta in scaun pe tot parcursul cursei. Citeste cu atentie regulile de siguranta si explica-i-le si copilului tau.
  • Asigura-te ca micutul tau sta in locul cel mai sigur al cursei (locul cel mai sigur este de obicei specificat in instructiuni) si ca mainile, picioarele si capul copilului stau intotdeauna in interiorul cabinei sau masinutei.
  • Spune-i copilului cum sa procedeze daca va separati din greseala (poti sa ii prinzi in interiorul gulerului sau al hainei numarul tau de telefon) si stabiliti un loc de intalnire in cazul in care va pierdeti unul de celalat.

Arata-i cand intrati in parc unde si la cine poate sa apeleze daca se pierde. Arata-i unde se afla biroul de informatii si arata-i oamenii de la securitate, imbracati in uniforme. Tine-l tot timpul aproape de tine si ai grija si la oamenii care sunt in jurul vostru, deoarece multi copii au fost rapiti din parcurile de distractii.

Afla mai multe despre siguranta copiilor in vacanta.

  • Incercati sa nu va imbracati cu haine largi sau cu pantofi decupati in fata. Hainele largi se pot prinde si pot ingreuna miscarea libera. Sigur in aglomeratie veti fi calcati pe picioare asa ca cei mai potriviti sunt pantofii sport (tenisi, adidasi) preferabil fara sireturi.
  • Daca este o zi de vara insorita, luati cu voi si lotiune de protectie solara, deoarece veti sta mult in picioare, la cozi etc.
  • Nu intrati in zonele restrictionate.

Citeste si Cu familia in weekend, unde ne distram?.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parc copii Siguranta jucarii parcuri

Articole recomandate

Citeste si despre