Ce sporturi mai fac copiii nostri astazi?

/ / Modificat: 2011-05-17
Ce sporturi mai fac copiii nostri astazi?

Copiii care fac sport sunt sanatosi, puternici si se dezvolta si cresc armonios. Totusi, cu timpul, sporturile pentru copii au inceput sa depaseasca barierele tenisului, fotbalului sau inotului. Acestia au inceput sa se orienteze spre noi forme de antrenament fizic ca Aikido, Karting, escalada sau Street Dance si alte sporturi moderne din ce in ce mai interesante.  

Karting

Transforma copilul tau intr-un viitor Schumacher inscriind-ul la cursele de karting. Acestea au loc in cadru organizat si reprezinta o metoda eficienta pentru ca micutul sa isi consume energia prin adrenalina si senzatiile tari pe care le ofera. Incepand cu varsta de 5 ani, copiii pot intra pe pista si pot transforma karting-ul intr-un sport de performanta.  

Street Dance

Dansul este ultima tendinta in ceea ce priveste antrenamentul sau miscarea fizica la copii. Pe langa dansurile sportive, clasice, tendintele actuale arata ca din ce in ce mai multi copii sunt interesati de asa numitul Street Dance (dansul de strada). Acesta include mai multe tipuri de dans - hip-hop, break dance sau tecktonic - si se fac in cadru organizat cu instructori specializati, la sala. Copiii se distreaza pe cinste si asculta si muzica lor preferata.

Aikido

Artele martiale au fost dintotdeauna o alegere benefica si cu multe contributii in dezvoltarea copilului. Insa Aikido este o arta martiala japoneza esentiala care se bazeaza pe uniunea psihiculului, mentalului si socialului concomitent cu partea fizica a organismului copiilor. Are o multime de beneficii asupra dezvoltarii copiilor:

  • imbunatateste coordonarea si flexibilitatea;
  • creste vigilenta;
  • relaxeaza;
  • ii ajuta sa aiba mai multa incredere in ei si sa rezolve conflictele pe cale pasnica;
  • ii mentine in forma;
  • este si o forma de disciplina mentala etc.  
  • Scrima

    Scrima, pe cat de populara, pe atat de interesanta din ce in ce mai mult pentru copii. Este o forma de antrenament si un sport care contribuie din plin la imbunatatirea conditiei fizice a copiilor, a coordonarii si mai ales a vitezei de reactie. De asemenea, scrima ii stimuleaza fizic, intelectual, social si psihologic.  

    Ciclism

    Tot mai multi copii aleg sa faca din simplul plimbat pe bicicleta un sport competitional. Asadar, intr-o perioada in care bicicleta este din ce in ce mai promovata in stilul actual de viata, micutii incep sa guste din placerea de a pedala. Ei pot deveni pe parcurs atleti si pot participa la competitii organizate. Ciclismul pe teren accidentat este unul dintre cele mai agreate de copii. Copiii pot practica acest sport incepand cu varsta de 9-10 ani. Important este sa fie dotati cu echipamentul de protectie necesar: cascheta, aparatoare pentru picioare, manusi, ochelari etc.  

    Escalada

    Prin inscrierea copilului tau la o sala de escalada sau in aer liber, nu faci decat sa incurajezi unul dintre cele mai naturale impulsuri si reactii ale copilului: acela de a se catara. Inca de cand fac primii pasi, copiii sunt nerabdatori sa se catere peste tot.

    Asadar, ei vor fi atrasi de acest sport, pe care deja il cunosc foarte bine. Practicarea acestui sport in cluburi incepe de la varsta de 7 ani si are o multime de beneficii in dezvoltarea si cresterea copiilor:

  • imbunatatirea conditiei fizice;
  • coordonarea motrice;
  • autodepasirea etc.
  • Echipamentul complet pentru catarare este format din: corzi, sisteme de prindere, sisteme de siguranta si anouri duble de corzi Miscarea fizica este motorul unei vieti sanatose si are o multime de contributii in viata copilului, nu numai din punct devedere fizic, ci si social, intelectual, emotional etc.

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Sporturi copii Scrima copii Aikido copii Dansuri copii

    Articole recomandate

    Citeste si despre