Tableta iti face copilul mai inteligent?

/ / Modificat: 2017-02-07
Tableta iti face copilul mai inteligent?

Tabletele sunt dispozitive electronice de ultima generatie, un fel de calculatoare mai mici si portabile, care pot deveni un instrument util in invatarea copilului, dar si pentru dezvoltarea inteligentei acestuia. In ciuda efectelor negative pe care calculatoarele le pot avea in cresterea copiilor, exista voci care sustin ca tabletele au un potential educativ foarte mare la aceasta varsta.

Foto: eeepc.net

Cum poate tableta sa ajute copilul sa fie mai destept?

Avand in vedere ca sunt la moda in ziua de astazi, copiii nu doar ca sunt foarte dornici sa umble pe un astfel de dispozitiv, dar se adapteaza si acomodeaza foarte repede cu el.

Specialistii sustin ca tabletele nu inlocuiesc mijloacele media sau de invatare traditionale (carti, creioane, caiete), insa ofera optiuni importante, care ajuta copilul sa fie mai motivat si angajat in procesele de invatare.

Ei sunt de parere ca micutii trebuie sa fie implicati activ in procesul de invatare, iar tabletele reprezinta instrumente care starnesc interesul copilului si il motiveaza. Este o tehnologie care le ofera posibilitatea de a-si pune la contributie creativitatea si imaginatia.

Odata ce copilul este initiat in folosirea si invatarea functiilor tabletei, el descopera carti, muzica, jocuri si multe aplicatii educative, care il ajuta sa-si dezvolte vocabularul si cultura generala, abilitatile matematice si multe alte aptitudini utile pentru dezvoltarea inteligentei.

Copilul are parte de toate aceste beneficii din experienta cu o simpla tableta. Prin jocurile pe care le joaca, prin aplicatiile captivante si prin alte functii care sunt interesante pentru el, invatarea devine o placere.

Daca este utilizata corespunzator si cu masura, tableta se poate dovedi un atu important in educatia copilului.

Alege tableta potrivita pentru copilul tau

Chiar daca multi parinti au ezitari in a oferi pe mana copilului o tableta sau un dispozitiv asemanator, se pare ca daca fac alegerile potrivite, micutul ar putea avea multe de invatat din utilizarea si navigarea pe ea.

Exista modele de tablete special concepute pentru copii. Sunt mai simple decat cele pentru adulti, ofera functii si setari diferite si sunt adaptate nevoilor acestora.

Daca vrei sa il inveti pe copilul tau cu tabletele, nu ii da pe mana un dispozitiv pentru adulti, ci cumpara-i unul special pentru varsta lui, mult mai usor de navigat si utilizat, dar si cu aplicatii si functii educative, din care copilul sa invete o multime de lucruri educative.

Monitorizeaza timpul petrecut de copil la tableta

Exact ca si cu timpul petrecut la calculator, copilul trebuie supravegheat in timp ce se joaca sau foloseste tableta pentru scoala.

Este indicat sa se stabileasca reguli si limite clare pentru timpul pe care micutul il petrece in compania acestui dispozitiv, in functie de varsta pe care o are.

Chiar daca tabletele pentru micuti pot fi folosite de timpuriu, un copil de 4-5 ani nu trebuie sa petreaca mai mult de 30 de minute in compania acestora.

Timpul creste pe masura ca copilul inainteaza in varsta, astfel ca la 6-7 ani este recomandat sa stea aproximativ o ora pe zi, in timp ce la varsta scolara timpul poate creste la doua ore, doar daca o parte din acesta este folosita si pentru realizarea temelor sau activitatilor scolare.

Crezi ca este util sa inveti copilul de mic cu tabletele si calculatoarele? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tablete pentru copii Calculator copii Timp calculator copii Copii tehnologie

Articole recomandate

Citeste si despre