Copilul vrea sa invete sa cante la un instrument? Ce ar trebui sa iei in calcul

/ / Modificat: 2024-01-04
Copilul vrea sa invete sa cante la un instrument? Ce ar trebui sa iei in calcul

Cand un copil isi doreste sa invete sa cante la un instument sunt cateva lucruri pe care, ca parinte, ar trebui sa le iei in considerare. Mandria de parinte nu trebuie sa umbreasca alte aspecte importante.

Muzica aduce beneficii incontestabile dezvoltarii copiilor, iar cand cei mici invata sa cante la un instrument care le place veti vedea imbunatatiri si pe alte paliere. A invata sa canti la un instrument muzical te ajuta sa te concentrezi mai usor si mai bine, sa lucrezi in echipa, sa ai o disciplina si sa iti exprimi emotiile. Aveti, deci, toate motivele sa-l incurajati sa isi urmeze pasiunea.

Asigurati-va ca a canta la un instrument nu e o pasiune trecatoare

Copiii descopera in fiecare zi noi lucruri care le starnesc interesul. Pasiunile adevarate, pe care cei mici chiar le vor urma, se pot numara pe degete, in timp ce multe dintre ele se vor "cerne" in timp. Cand vorbim despre a invata si a studia in continuare un instrument muzical, vorbim si despre investitii serioase, pentru ca instrumentele nu sunt tocmai ieftine.

Asigurati-va, prin urmare, ca muzica si instrumentul sunt pasiuni durabile, dar si ca baietelul sau fetita voastra chiar au talent.

Duceti copilul in prima faza la o scoala la care sa poata lua cursuri, fara a investi imediat intr-un instrument. Tineti cont de faptul ca, in majoritatea cazurilor, inclinatia si aptitudinile pentru a canta la un instrument muzical apara in jurul varstei de 6 ani. Discutati cu profesorul cu care copilul va lua primele lectii pentru a va asigura ca acesta are talent si ca munca lui nu va fi in zadar; tineti cont de opinia specialistului, chiar daca poate nu va spune ce va doriti sa auziti.

Cereti sfaturi avizate

Discutati cu alti parinti care poate au trecut deja prin aceasta faza, inainte de a decide daca vreti sa indrumati copilul spre performanta in muzica sau doar sa ii satisfaceti o placere.

Informati-va ce inseamna pentru programul zilnic al copilului sa mearga la cursuri de instrument. La noi in tara nu exista scoli de muzica pentru clase primare. Prin urmare, pana in clasa a patra si copilul, si parintii vor trebui sa stea mai mult pe drumuri si sa isi imparta timpul intre cele doua scoli, tinand cont, totodata, si de timpul alocat temelor pentru acasa si studiului individual.

Nu in ultimul rand, inainte de a decide cat de departe vreti sa mergeti cu studiile muzicale ale copilului, faceti si o analiza financiara. Cumpararea unui instrument muzical este o investitie considerabila, la fel si costurile cu intretinerea acestuia si eventuale reparatii.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Instrumente muzicale copii Dezvoltarea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre