5 trucuri pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete mai usor

/ / Modificat: 2023-06-03
5 trucuri pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete mai usor

Temele pentru acasa le ridica probleme multor copii, pentru ca au de-a face mereu cu notiuni noi, care, chiar daca le-au inteles la scoala cand le-au fost predate, le pot ridica probleme acasa, cand trebuie sa le aplice. Noi, parintii, trebuie sa gasim modalitati prin care acest proces de invatare sa devina mai simplu si mai clar pentru copiii nostri, sa ne asiguram ca inteleg suta la suta notiunile sau exercitiile pe care le au de facut, pentru ca, pana la urma, de asta depinde succesul lor pe viitor.

Iata 5 trucuri pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete mai usor:

Invatatul prin jocuri

Procesul de invatare va fi mult mai simplu si mai distractiv daca micutii il vor percepe ca pe o joaca. in functie de materie, poti gasi diverse jocuri educative care sa le prezinte copiilor intr-o forma mai prietenoasa ceea ce au de invatat. Este suficient sa dai o cautare online sau sa intrebi in librarii si vei vedea ca gasesti cate un joc pentru aproape orice. O alta idee buna este sa le prezinti copiilor tema sub forma unei povesti. De asemenea, ii poti ajuta sa invete mai repede si sa se distreze in acelasi timp prin ghicitori. Este o metoda care poate fi aplicata cu succes daca au de invatat cuvinte noi la engleza sau la o alta limba straina pe care o studiaza.

Metode vizuale

Chiar si matematica poate fi distractiva daca anumite notiuni sunt prezentate prin intermediul imaginilor. Copiii vor fi mai captivati daca atunci cand le explici o tema vei utiliza desene, grafice, diagrame si ilustratii. Poti utiliza si o tabla pe care sa le expui, in functie de imaginatia ta, niste notiuni noi sub forma de desene, in culori diferite.

Invata-l sa ceara ajutorul

La un moment dat, copiii se vor simti pregatiti sa-si faca singuri temele, fara sprijinul tau, dar s-ar putea sa fie doar partial adevarat, pentru ca, de fapt, se pot confrunta cu anumite notiuni care sa le ridice probleme. Daca au ajuns in aceasta etapa, spune-le ca este in regula sa-ti ceara ajutorul daca intampina dificultati si ca acest lucru nu le reduce din meritul lor. Este important sa-ti ajuti copilul sa devina independent la acest capitol, dar sa inteleaga ca intotdeauna pot aparea provocari in care poate fi nevoie de munca in echipa, potrivit Parent Circle.

Studiul impreuna cu prietenii

Un copil poate fi stimulat si mai entuziast daca invata impreuna cu cel mai bun prieten din clasa. Se pot incuraja reciproc, isi explica unul altuia notiuni pe care unul le-a inteles mai bine - cu alte cuvinte, fac schimb de informatii. Apoi poate interveni intre ei un soi de competitie constructiva, care ii va face sa-si doreasca sa stie mai multe si sa fie mai buni.

Accepta greselile

Pana sa ajunga in punctul in care inteleg bine tema si stiu sa o faca fara probleme, copiii vor face si greseli. Chiar daca tot procesul a insemnat si pentru tine timp si rabdare, trebuie sa-i explici copilului ca este in regula sa mai greseasca si ca acasa este locul in care nu va fi sanctionat pentru asta. Important este sa identifici exact notiunile care il pun in dificultate si sa i le mai explici o data sau ori de cate ori este nevoie pentru a le intelege.

Foto: Pexels

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Invatare copii Trucuri invatat copii

Articole recomandate

Citeste si despre