Anul scolar 2011-2012

/ / Modificat: 2011-08-30
Anul scolar 2011-2012

inapoi_la_scoala_educatie_copii

Anul scolar 2011 - 2012 va fi, ca si pana acum, organizat pe semestre. Primul semestru va incepe luni, 12 septembrie si se va incheia pe 23 decembrie 2011, iar al doilea semestru va debuta pe 16 ianuarie si va lua sfarsit pe 22 iunie.

Numarul de zile de scoala este identic cu cel din anul scolar precedent.


Comparativ cu anul scolar 2010 – 2011, anul acesta avem parte de cateva noutati:

  • vacanta de iarna va fi mai lunga cu o saptamana, adica va avea 3 saptamani;
  • inainte de vacanta de primavara se va introduce o saptamana numita Scoala Altfel, in care elevii vor participa la activitati educative extracurriculare si extrascolare si in cadrul careia vor avea loc si fazele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline;
  • dispare vacanta din luna februarie;
  • semestrul al II-lea incepe imediat dupa vacanta de iarna;
  • vacanta de primavara este de doua saptamani.


Structura anului scolar 2011-2012

  • anul scolar va continua sa fie organizat pe semestre;
  • semestrul I va incepe luni, 12 septembrie si  se va termina pe data de 23 decembrie 2011;
  • va exista o vacanta intrasemestriala pentru invatamantul prescolar si primar, iar aceasta va fi in perioada 22-30 octombrie 2011;
  • vacanta de iarna va fi intre 24 decembrie 2011 si 15 ianuarie 2012. Altfel spus, vacanta de iarna va avea 3 saptamani, deci va fi cu o saptamana mai lunga decat era in mod obisnuit;
  • semestrul al II-lea va incepe luni, 16 ianuarie, si se va termina vineri, 22 iunie;
  • inaintea vacantei de primavara se va organiza o saptamana numita Scoala Altfel;
  • vacanta de primavara va fi inclusa in semestrul al II-lea, va avea 2 saptamani si va incepe pe 7 aprilie si va tine pana pe 22 aprilie;
  • vacanta de vara va incepe pe data de 23 iunie si va dura pana pe 9 septembrie.



activitati_educative_scoala_copiiScoala Altfel este o initiativa noua, care va avea un set de actiuni specifice.  In aceasta saptamana se vor desfasura activitati educative extracurriculare si extrascolare, care vor fi derulate conform unui orar special care va fi elaborat la nivelul unitatii de invatamant, cu consultarea elevilor, a cadrelor didactice si a parintilor.

Tot in aceasta perioada vor avea loc fazele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline.


Dupa aprobarea de catre consiliul de administratie, acest program Scoala Altfel va deveni obligatoriu pentru scoala respectiva si numarul de ore care va fi acoperit de acest program va fi cel putin egal cu numarul de ore normal derulat in orarul obisnuit.


Pe perioada acestei saptamani se vor desfasura activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive si de educatie. In acelasi timp, se pot organiza actiuni de voluntariat, de caritate si de implicare activa in societate, precum si actiuni de responsabilizare sociala.


Vor avea loc in cadrul acestei saptamani activitati de educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos, activitati de educatie ecologica si de protectia mediului, precum si activitati de educatie rutiera si paza pentru stingerea incendiilor.


Proiectul Scoala Altfel a pornit de la premisa ca fiecarui elev trebuie sa ii fie acordata sansa de a se afirma intr-un domeniu. Pe parcurul acestei saptamani, activitatile fiind atat de diverse, fiecare elev poate iesi in evidenta si isi poate folosi talentele. Rolul pe care si l-a asumat acest proiect este acela de a dezvolta si a evidentia inteligentele multiple ale copiilor nostri.

Discuta pe forum cu mamici de scolari despre anul scolar 2011-2012.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri An scolar Activitati educative Educatie copii Activitati educative copii Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre