De ce este semn bun daca copilul tau este OBSEDAT de dinozauri

/ / Modificat: 2019-03-28
De ce este semn bun daca copilul tau este OBSEDAT de dinozauri

Unii copii iubesc unicornii si papusile, in timp ce altii prefera masinile si trenurile.

Dar daca micutul tau este complet atras de dinozauri (la fel ca Ross Geller din "Friends") si poate spune ce diferenta este intre un Brachiosaur si un Diplodocus, ar putea fi un semn ca stai cu un mic geniu in casa.

Ce spune studiul

Rezultatele unui studiu realizat de Universitatea din Indiana si de Universitatea din Wisconsin au constatat ca micutii care prezinta un interes foarte mare pentru dinozauri pot avea un nivel superior de inteligenta, potrivit Mirror.

Studiul, recent aparut in mediul online, a constatat ca cei mici care dezvolta interese obsesive la lucruri precum dinozaurii, vor avea mai multe beneficii in viata.

Acestea includ perseverenta sportita, atentie imbunatatita, cresterea abilitatilor de gandire complexa, cum ar fi prelucrarea informatiilor.

In plus, modul in care un copil studiaza dinozaurii a dovedit ca il va ajuta sa dezvolte strategii pentru a aborda problemele pe tot parcursul vietii.

Poate parea o veste minunata atata timp cat copilul este pasionat de dinozauri, dar nu trebuie sa te panichezi daca interesul dispare odata cu inaintarea in varsta.

Cele mai multe obsesii din copilarie dispar repede, doar in jur de 20% dintre copii isi pastreaza interesele pana cand incep scoala.

Somnul, indicator al inteligentei copilului

Dragostea pentru dinozauri nu este singurul semnalizator bizar al inteligentei superioare la copii - neputinta de a dormi noaptea este, de asemenea, un factor care iti arata cat de inteligent este micutul tau.

Profesorul Peter Fleming, care lucreaza la Sanatatea Copiilor si Psihologia Dezvoltarii, in cadul Universitatii din Bristol, a sustinut ca bebelusii care nu dorm toata noaptea pot fi mai inteligenti decat cei care iubesc somnul.

copii-dinozauridinozaur

"Copiii nu sunt proiectati sa doarma pentru perioade lungi de timp. Nu este bine pentru copil si nu exista nicio dovada absoluta ca somnul lung si consistent aduce vreun beneficiu celui mic," a explicat el.

"Nu este ceva ce majoritatea parintilor ar dori sa auda", a mai precizat profesorul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pasiuni copii

Articole recomandate

Citeste si despre