Micul jucator de sah

/ / Modificat: 2006-06-22
Micul jucator de sah
Intrebare:

- Buna ziua! Sunt mama unui baiat de 6 ani jumatate. De 4 luni este legitimat la un Club de sah, vreau sa va spun ca este foarte atras de acest sport. A participat la cateva concursuri, cel mai recent la Campionatul national de copii si juniori. Sunt ingrijorata de faptul ca, fizic este obosit, cu toate ca joaca din placere. As dori sa-mi spuneti nu este prea mult pentru el din p.d.v. psihic la aceasta varsta? Va multumesc f.mult!

Raspuns:




 

Ma bucur de fiecare data cand parintii ma informeaza in legatura cu pasiunile copiilor lor. Dar sunt si mai incantata atunci cand copiii descopera ce aptitudini au si le dezvolta cu mare placere. Este si cazul fiului dumneavoastra care a ales sa performeze intr-un domeniu.

Sahul este considerat un sport al mintii, prin urmare, practicarea lui aduce numai beneficii. Este adevarat ca de multe ori am avut posibilitatea sa observ jucatori de sah, care absorbiti de joc cu orele uitau sa mai manance sau sa doarma, dar erau oricum fericiti ca faceau ceea ce le place mai mult.

Chiar daca baiatul are 6 ani si jumatate sunt sigura ca a descoperit care ii sunt limitele si probabil ca nu ajunge sa se surmeneze din cauza sportului pe care il practica. Ar fi bine totusi sa-l informati ca pentru a avea rezultate bune la scoala dar si la activitatile extrascolare trebuie sa-si dozeze bine efortul, astfel incat activitatea lui preferata sa nu devina o problema.

Diana Paula Stoian,

Specialist in Psihologia Copilului

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre