Cum ajutam copiii sa aiba o greutate sanatoasa

/ / Modificat: 2023-01-10
Cum ajutam copiii sa aiba o greutate sanatoasa

Creșterea constantă a obezității la copii este o preocupare globală. Din ce în ce mai mulți copii devin supraponderali, indiferent de mediul sau de statutul lor social. Din păcate, atunci când copiii sunt supraponderali, întreaga lor calitate a vieții este compromisă.

În plus, copiii supraponderali sunt mai expuși riscului de a fi hărțuiți și, de asemenea, este mai puțin probabil să participe la activități fizice ca și colegii lor cu greutate normală.

Copiii dolofani riscă mai mult să devină adulți dolofani ca o consecință pe termen lung a problemei de greutate din copilărie. Un alt lucru îngrijorător este că rata diabetului este, de asemenea, legată de obezitate și este extrem de ridicată. Din ce în ce mai mulți adulți devin diabetici, ceea ce le provoacă mai multe probleme nervoase, insuficiență de organe și chiar moarte prematură.

Din fericire, obezitatea nu trebuie să fie o soartă pentru copii. Deși există copii care pot fi mai predispuși genetic să fie dolofani, factorii de mediu joacă un rol mult mai important. Părinții nu pot schimba genele sau mediul înconjurător, dar există lucruri pe care le pot face pentru a face o diferență în dezvoltarea și sănătatea copiilor lor.

Creșterea gradului de conștientizare

Primul lucru de care trebuie să țineți cont în gestionarea greutății copilului dvs. este să începeți cu conștientizarea. Poate fi greu pentru o mamă să vadă că este ceva în neregulă cu obrajii dolofani ai copilului ei, deoarece sunt bine hrăniți. Cercetările arată că părinții își fac griji doar atunci când copiii lor sunt obezi, dar nu și atunci când sunt supraponderali.

Este nevoie de o conștientizare a beneficiilor unei alimentații sănătoase - și de cumpărături inteligente la supermarket - precum și a importanței exercițiilor fizice - pe care le puteți face în familie.

Îndepărtați credințele false

Este posibil să aveți o convingere înrădăcinată de la generațiile mai vechi, conform căreia este mai bine pentru copii să fie un pic mai dolofani. Dar nu este cazul. Toate mamele trebuie să își ducă copiii la medic de timpuriu și să insiste asupra controalelor regulate ale greutății pentru a încuraja copiii să aibă o greutate sănătoasă.

Limite de porție

Pentru a controla greutatea copiilor - și chiar a dumneavoastră - puteți limita porțiile și folosi farfurii mai mici. Întreaga familie poate mânca cu porții limitate, pentru că este mai sănătos și chiar necesar să refuzi o a doua porție sau o gustare.

În cultura noastră, mâncarea este un mod de exprimare a iubirii, dar există multe alte moduri de a exprima dragostea necondiționată pe care o poți simți pentru ceilalți.

Nu vă forțați copilul să mănânce

Uitați de forțarea copiilor să termine ceea ce au în farfurie - nu este sănătos. Stomacul copiilor este mai mic decât al dumneavoastră și se umple mai ușor. Lasă-i să mănânce cand le este foame, fără să-i forțezi să mănânce mai mult.

Este important să îi învățăm pe copii să aibă un stil de viață sănătos, dar mai ales să fim un bun exemplu în acest sens. Copiii învață din ceea ce văd și, dacă vreți ca aceștia să aibă o greutate sanatoasa, ar trebui să începeți prin a avea un stil de viață sănătos din toate punctele de vedere - dar fără a preda valori dăunătoare, cum ar fi obsesia pentru pierderea în greutate sau sportul extrem. Un stil de viață sănătos va garanta un stil de viață mai bun.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Greutate bebelusi Greutate copil

Articole recomandate

Citeste si despre