La ce sa fim atenti cand cumparam un rucsac pentru scoala

/ / Modificat: 2020-09-01
La ce sa fim atenti cand cumparam un rucsac pentru scoala

Multi parinti cred ca odata cu incheierea ciclului primar alegerea ghiozdanului sau rucsacului de scoala devine doar o chestiune de gust. Multi spun: "Copilul e mare, s-aleaga singur", fara sa-si dea seama ca aceasta alegere ii poate afecta activitatea de invatare si sanatatea pe termen lung.

Criterii pentru alegerea rucsacului 

Faptul ca dupa varsta de 10 ani constitutia fizica a copilului nu mai este la fel de firava precum in primii ani de scoala, nu inseamna ca spatele acestuia nu trebuie protejat in continuare. De aceea cel mai important criteriu in alegerea unui rucsac scolar ramane dimensiunea si constructia acestuia, iar aici atributele esentiale sunt foarte clare: este obligatoriu ca rucsacul sa fie prevazut cu spate buretat, aerisit si ergonomic, baza stabila, partea inferioara sa nu coboare mai jos de zona mijlocului, partea superioara sa nu depaseasca linia umerilor, in timp ce latimea rucsacului sa nu depaseasca cu mai mult de 3 centimetri spatele copilului.

La fel de importante sunt cureaua ajustabila pentru torace si baretele pentru umeri, de asemenea ergonomice, reglabile si buretate, care trebuie sa fie adaptate constitutiei copilului. Daca baretele sunt prea stranse si inguste, si apasa in mod excesiv pe umerii copilului, sunt afectate circulatia si terminatiile nervoase, ceea ce poate genera dureri sau amorteli in zona umerilor si a bratelor.

Inainte de a lua in calcul modelul sau aspectul exterior, trebuie tinut cont de asemenea si de compartimentarea rucsacului, care are un dublu rol functional: cat de incapator este rucsacul, dar si cat de bine permit compartimentele existente distribuirea echilibrata a greutatii. In plus, tipul de compartimentare difera in functie de varsta si preocuparile copilului: spre exemplu, unii elevii de liceu vor avea nevoie de un compartiment pentru laptop, in timp ce alti elevi vor avea nevoie de un compartiment mai incapator pentru echipamentul sportiv. 

Intrebari esentiale inainte de alegerea rucsacului 

Iata de ce, alegerea rucsacului potrivit, poate depinde de o serie de intrebari: In ce activitati va fi folosit in principal rucsacul, si care este cea mai buna compartimentare a acestuia? Sunt potrivite dimensiunile pentru constitutia copilului? Are compartiment ascuns pentru acte si chei? Materialele sunt premium, rezistente si impermeabile? Capacitatea acestuia este adaptata nevoilor si vietii de zi cu zi ale adolescentului?

Ultimul, dar nu cel din urma, aspectul exterior este in intregime subiectiv si ramane la latitudinea tanarului scolar, dar este recomandat ca indiferent de alegere, rucsacul sa fie dotat cu benzi din material reflectorizant pentru o siguranta sporita in trafic.  

Experienta vasta in dezvoltarea ghiozdanelor, dar si grija si apropierea brandului Herlitz de copiii mici si mari, a permis o intelegere mai buna a comportamentului si nevoilor acestora, identificand astfel acele puncte esentiale care trebuie indeplinite si in materie de rucsacuri. Astfel, oferta variata de rucsacuri, special conceputa pentru a corespunde nevoilor specifice varstei si preocuparilor fiecarui tanar, respecta cu sfintenie principiile dupa care Herlitz isi ghideaza activitatea – sustinerea sanatatii,  educatiei si sigurantei tuturor copiilor

Respectand cele mai exigente standarde de calitate, rucsacurile Herlitz se prezinta intr-o oferta variata, cu diverse modele destinate anumitor categorii de varsta, ce corespund astfel diferitelor etape de crestere ale tinerilor elevi. De asemenea, toate rucsacurile Herlitz imbina atributele obligatorii – ergonomia, compartimentarea, calitatea si rezistenta – cu designuri dinamice, vesele si colorate. Nu in ultimul rand, garantia de 2 ani iti da siguranta ca e un companion de lunga durata, chiar si in afara scolii, pentru ca modelele Herlitz corespund celor mai variate nevoi, putand fi la fel de eficient folosite in drumetii, vacante sau activitati sportive

Si daca mai stai pe ganduri, iata inca un motiv foarte serios pentru a te grabi: achizitioneaza un rucsac Herlitz in perioada urmatoare si-l poti dota si cu rechizite gratuit! Profita acum, pentru orice rucsac cumparat primesti un voucher cadou de 20 lei care-l poti folosi la achizitia suplimentara de rechizite Herlitz, Pelikan, Tiger Family si Serve. Gasesti mai multe detalii despre oferta educationala Herlitz si pachetele promotionale pentru scoala, la partenerii autorizati sau pe www.herlitz.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre