Cele mai distractive activitati pe care sa le faci toamna alaturi de copilul tau

/ / Modificat: 2021-10-27
Cele mai distractive activitati pe care sa le faci toamna alaturi de copilul tau

Toamna este anotimpul perfect in care sa-ti implici copilul in activitati distractive si creative. Puteti gasi o multime de lucruri de facut impreuna. Iata cateva idei pe care sa le pui in practica alaturi de cel mic, pentru a va bucura din plin de sezonul frunzelor cazute.

Petreceti timp de calitate in aer liber

Contextul actual v-ar putea da putin planurile peste cap, dar cu respectarea masurilor de siguranta, va veti putea bucura pe deplin de ultimele zile cu soare si temperaturi placute ale anului. Copilul tau trebuie sa ramana activ si sa faca miscare ori de cate ori are ocazia. Iesirile in parc, plimbarile pe trotinete pentru copii si jocurile in aer liber va vor umple de energie. Puteti pleca si in excursii de o zi, cat mai departe de zgomotul si aglomeratia orasului. Aerul curat de toamna o sa va ajute sa va mentineti un tonus ridicat.

Foarte importanta este si alimentatia, iar fructele si legumele de sezon reprezinta cea mai buna alegere. Bogate in vitamina C, merele si perele vor creste imunitatea copilului, strugurii vor elimina toxinele, iar dovleacul ii va asigura un nivel optim de vitamina A. Specialistii in nutritie mai recomanda in aceasta perioada a anului si castanele comestibile, nucile si alunele, sfecla, cartofii dulci si ardeiul gras. Este esential ca cel mic sa fie in forma maxima.

Bucurati-va de activitatile de toamna

In acest sezon, frunzele ingalbenite reprezinta principalul element de atractie pentru copilul tau. Puteti intreprinde o multime de activitati amuzante, atat in aer liber, cat si in casa. Salturile in gramezi de frunze, explorarile in cautarea unor anumite culori, sedintele foto cu momente „instagramabile”, dar si operele de arta din frunze, castane si conuri de brad pot fi doar cateva dintre cele mai amuzante alegeri pentru tine si cel mic. Trebuie doar sa dati frau liber imaginatiei si sa realizati colaje de toamna pe carton, ghirlande pentru ornarea usii de la intrare sau alte tipuri de decoratiuni. Va veti ocupa timpul intr-un mod foarte placut.

Tot ca activitate in aer liber, puteti opta pentru culegerea fructelor, asta daca aveti rude cu livezi. Daca nu, mersul la piata sau la targurile de toamna reprezinta alternativa perfecta. Nu uitati nici de Halloween, sarbatoare care este tot mai populara si la noi si extrem de distractiva pentru cei mici. Crearea unui costum si sculptarea dovlecilor sunt alte activitati pe care le-ati putea intreprinde acasa. Puteti sa incercati si lectii de pictura, in timpul carora sa reproduceti peisaje de toamna si fructele de sezon.

Faceti cat mai multe lucruri impreuna

Experimentele din bucatarie sunt intotdeauna o metoda de a imbina utilul cu placutul. Exista o multime de retete culinare specifice toamnei, pe care le puteti testa impreuna. Implica-ti cu incredere copilul in aceste activitati. Deserturile – precum placintele, tartele, biscuitii sau turta dulce – vor fi extrem de atractive pentru cel mic, asa ca va va ajuta cu mare entuziasm. Faceti aluatul si umplutura impreuna, iar in timp ce preparatul este la cuptor, puteti desena fructele folosite.

Puteti incerca si mici experimente stiintifice. Sa-l puneti pe cel mic sa grupeze fructele de acelasi tip, pentru a invata mai repede sa numere, sa faca multimi si clasificari. De asemenea, puteti planta seminte de grau si sa le urmariti apoi cum cresc, pentru a-l invata care este ciclul de crestere al plantelor. Un ierbar cu frunze din tipuri diferite de copaci este o alta metoda prin care copilul va putea deprinde noi notiuni despre plante.

Asadar, exista o multime de activitati distractive de toamna. Trebuie doar sa le incercati, iar cei mici se vor distra si, in acelasi timp, vor invata o multime de lucruri noi.

Sursa foto: Unsplash.com/Michael Podger

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber Activitati afara Activitati amuzante copii

Articole recomandate

Citeste si despre