7 jocuri Montessori pentru calatoriile cu masina

/ / Modificat: 2018-06-27
7 jocuri Montessori pentru calatoriile cu masina

Unul dintre lucrurile care fac ca metodele Montessori sa fie deosebite este reprezentat de accentul pe care acestea il pun pe implicarea copilului si nu doar pe distrarea lui. Toate salile de clasa Montessori sunt amenajate in asa fel incat copilul sa fie cel care controleaza lectia; dupa ce i se arata cum sa foloseasca ceva anume, copilul este cel care finalizeaza lectia, pe cont propriu, ceea ce incurajeaza o participare activa a sa in clasa si nu una pasiva.

Prin urmare copiii sunt participanti activi si nu pasivi. Fara sa fie nevoie sa transformi masina intr-o sala de clasa Montessori, poti ca la urmatoarea calatorie cu copiii sa pui in practica din metodele Montessori pentru a-i tine ocupati cu activitati educative in asa fel incat nu numai sa se distreze, dar si sa aiba ceva de invatat.

Incearca urmatoarele jocuri ca o metoda alternativa la timpul petrecut in fata tabletei, pentru a face calatoriile lungi cu masina sa fie o parte insemnata a vacantei voastre de familie.

1. Eu spionez

Acest joc clasic este minunat pentru calatoriile cu masina pentru ca nu necesita accesorii si poate fi adaptat in functie de varsta copilului. Nu complica jocul daca ai un copil mic, joaca pe culori de exemplu si spune "eu spionez ceva rosu", sau fa-l mai antrenant pentru copiii mai mari spundand "eu spionez un octogon". Daca copilului tau ii face placere sa invete sunete noi, masina este locul ideal sa exersati spionez cu sunete "spionez ceva care incepe cu litera b".

2. Cititi cu voce tare o carte despre locul in care mergeti

Cartile sunt intotdeauna o alegere buna pentru o calatorie cu masina, dar va fi cu atat mai bine daca gasiti o carte despre locul in care mergeti in vacanta pentru a o lectura in masina.

3. Muzica

Incearca sa dai fiecarui ocupant al masinii sansa sa isi aleaga propria muzica pe care sa o ascultati, le vei imbogati cultura muzicala si nimeni nu va fi frustrat ca asculta acelasi tip de muzica pentru 8 ore.

4. Cartile audio

Cartile audio sunt o alta modalitate de a avea copii fericiti si interesati in masina si de a evita plictiseala.

5. Spune o poveste

Inventeaza o poveste pe loc si spune-le celor mici inceputul, apoi lasa-i pe ei sa continue firul povestirii, alternandu-va randul. Incearca sa spui o poveste care sa aiba legatura cu locul in care va indreptati, pentru a le creste prichindeilor entuziasmul pentru aceasta vacanta.

6. Deseneaza o harta

Deseneaza o harta a rutei pe care urmeaza sa mergeti cu masina in drumul spre vacanta si lasa-l pe copil sa adauge pe ea lucrurile deosebite pe care le vede pe parcursul calatoriei; o astfel de harta ar putea sa fie un memento placut al vacantei voastre impreuna.

7. Bingo in calatorie

Daca cel mic stie deja literele si cifrele, jucati bingo cu placutele de inmatriculare ale masinilor; nu numai ca va fi distractiv, dar este un exercitiu vizual bun si il vei antrena pe cel mic sa isi antreneze abilitatile de citit si sa isi repete cunostintele de fiecare data cand incearca sa descifreze ce scrie pe diferite placute de inmatriculare ale masinilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dezvoltare copil metoda montessori Jocuri si activitati metoda montessori Metoda educatie Montessori Calatorii cu copii mici

Articole recomandate

Citeste si despre