7 jocuri ale copilariei tale de transmis copilului tau

/ / Modificat: 2012-05-30
7 jocuri ale copilariei tale de transmis copilului tau

Jocurile clasice ale copilariei au inceput sa paleasca in fata invaziei de jocuri video, virtuale care atrag copiii ca bomboanele. Copilul tau stie de fata-ascunselea, frunza, ratele si vanatorii, elasticul, tarile, castelul sau tara, tara, vrem ostasi? Preda stafeta copilului tau si invata-l jocurile generatiei tale!

1. De-a fata-ascunselea

Niciun copil nu trebuie sa treaca etapa copilariei fara sa fi jucat "de-a fata-ascunselea", unul dintre cele mai active si amuzante jocuri ale copilariei! Are o multime de beneficii in dezvoltarea fizica si in exersarea simtului intuitiv al copilului.

2. Castelul

Pietre si o minge – aceasta era toata recuzita necesara pentru unul dintre cele mai interesante jocuri. Pietrele sunt puse una peste alta si trebuie ca numarul lor sa fie acelasi cu numarul literelor din cuvantul „castelul”. Este nevoie de doua echipe concurente. Una incepe prin aruncarea mingiei de la o distanta anume (hotarata in prealabil), astfel incat sa darame castelul. Daca reuseste acest lucru, atunci trebuie sa alerge cat mai departe, impreuna cu coechipierii lui,  si sa incerce,  in timp, sa reconstruiasca castelul, dar fara a fi prinsi de adversari. Insa nici echipa adversa nu sta degeaba. Ea incearca sa scoata din joc cat mai multi adversari, ochindu-i pe rand cu mingea si impiedicandu-i sa puna toate pietrele la loc. Cu cat sunt scosi mai multi din joc, cu atat sansele echipei de a reforma castelul sunt mai mici si pierde.

3. Frunza

Iti mai amintesti cum va strangeati si pregateati terenul pentru o aventura in jocul numit Frunza? Adu-ti aminte regulile, cum trebuia desenat, iar la urmatoarea intalnire de joaca a copiilor invata-i strategiile acestui joc.

4. Tarile

Un prilej de distractie pentru cel mic, dar si o sansa educativa de a invata cat mai multe tari. Lucrurile de care aveti nevoie pentru a va juca Tarile sunt creta si mingea. Se deseneaza un cerc si se imparte in mod egal in functie de numarul de jucatori. Fiecare copil isi alege o tara, iar cel care este Romania da startul si arunca mingea in sus numind o tara. Ceilalti alearga si cand copilul cu numele Romaniei  prinde mingea si o pune in centrul cercului, apoi striga „stop” si toti sunt nevoiti sa se opreasca. Copilul trebuie sa nimereasca cu mingea cel mai apropiat adversar si sa ii cucereasca din teritoriu.

5. Elasticul

Cate jocuri se pot face dintr-o bucata simpla de elastic! Acum ceva ani nu existau asa multe jucarii, dar copiii erau inventivi. Cu o simpla bucatica de elastic isi puneau mintea la contributie si dadeau nastere unor competitii de toata lauda. Il poti face si pe copilul tau un expert in elasticul!

6. Tara, tara, vrem ostasi!

Pentru acest joc sunt necesare 2 grupe de copii asezate la o oarecare distanta una de cealalta. Concurentii din fiecare grupa formeaza un lant uman, tinandu-se de mana. Una dintre echipe incepe sa strige „tara, tara, vrem ostasi”, iar cealalta intreaba „pe cine?”. Se spune numele unui copil, iar acesta trebuie sa alerge cu putere si sa rupa bariera de manute. Daca reuseste, ia cu el, la intoarcere, un copil din acea echipa. Daca nu, ramane captiv acolo si joaca pentru ei!

7. Statuile/Statuetele

Pentru acest joc este nevoie de o grupa de copii. Unul dintre ei se pune (cu spatele si mana la ochi) si sugereaza un rol pe care trebuie sa il interpreteze ceilalti. Cand se intoarce cu fata, ceilalti trebuie sa stea intr-o pozitie semnificativa pentru rolul respectiv. Copilul alege cateva mai reprezentative si cand ii atinge trebuie sa joace rolul. Cel care joaca cel mai bine este urmatorul care decide ce vor interpreta ceilalti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre