7 activitati distractive pe care le poti face toamna alaturi de copii, daca locuiti in oras

/ / Modificat: 2021-10-04
7 activitati distractive pe care le poti face toamna alaturi de copii, daca locuiti in oras

Toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri. Frunzele copacilor, colorate in zeci de nuante, belsugul de fructe si legume si aromele specifice, ne face pe toti mai fericiti si optimisti.

Profita de toate aceste momente magice, pe care toamna ni le ofera, pentru a crea amintiri de neuitat pentru copiii tai!

1. Plimbari in parc

Plimbarile in parc sunt cele mai usoare si distractive momente petrecute alaturi de copii. Admirati copacii, adunati frunze, castane si conuri de brad pentru proiecte handmade si bucurati-va de climatul placut si clipele petrecute impreuna. 

2. Plimbari cu bicicleta sau cu rolele

O alta modalitate de a face miscare in acest sezon feeric, sunt plimbarile cu bicicleta sau cu rolele. Este indicat sa mergi in parc, unde copiii sunt in siguranta, departe de traficul de pe strazi. 

3. Gatiti impreuna retete specifice

In weekend, poti aloca timp pentru a prepara impreuna retete specifice anotimpului. Cautati retete noi pe care le puteti incerca si prepara si retetele favorite ale celor mici.

CITESTE SI: 7 retete delicioase cu mere pentru aceasta toamna

4. Seri de lectura 

Stabileste una sau mai multe seri dedicate lecturii. Fa un ceai cald, adapostiti-va sub o patura si cititi povesti fermecatoare. Apoi, discutati impreuna despre acestea. 

5. Seara de film

O seara pe saptamana, de exemplu vinerea sau sambata, poate fi dedicata ca seara de film. Pregateste un ceai, un bol cu floricele si uitati-va impreuna la un film adecvat varstei copilului.

6. Sedinta foto

O sedinta foto in familie este de neratat in zilele de toamna. Merge-ti in parc, gasiti o zona plina de frunze colorate in nuante variate si realizati o sedinta foto in familie, de care sa va amintiti ani in sir. Apoi, puteti inrama pozele pentru a le vedea zilnic. 

7. Pictati peisaje tomnatice

Copii adora sa deseneze, sa picteze, sa coloreze. Profita de acest lucru si pictati impreuna un peisaj specific toamnei. Poti printa o poza de pe internet, sau una facuta chiar de tine pe care sa incercati sa o reproduceti, sau puteti sa va lasati imaginatia sa preia controlul si sa pictati orice va doriti, atata timp cat tema este una tomnatica.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber copii Activitati toamna copii

Articole recomandate

Citeste si despre