Protejeaza pielea copilului de soare

/ / Modificat: 2006-05-19
Protejeaza pielea copilului de soare





  

Pentru ca odata cu venirea vremii frumoase apare si riscul aparitiei cancerului de piele, luna mai este dedicata luptei impotriva acestei afectiuni. Desi cancerul de piele apare foarte rar in cazul copiilor, este esential sa va invatati copiii despre importanta protectiei atunci cand se expun la soare.  

Acest tip de cancer este ceva mai diferit. Poate cauza desfigurare si bineinteles moarte. Este vizibil si poate fi detectat intr-un stadiu incipient. Cel mai important este ca are tratament si poate fi prevenit.

Iata cateva sfaturi care sa va ajute sa va protejati familia impotriva aparitiei acestei afectiuni:

Aplicati crema de protectie solara zilnic, pe toate portiunile de piele care raman descoperite, cu cel putin 30 de minute inainte de a iesi afara. De asemenea crema trebuie reaplicata la fiecare doua ore cat timp sunteti expusi la soare.

  • Purtati palarii si ochelari de soare care sa blocheze razele ultraviolete.

  • Nu va expuneti la soare in intervalul orar 10 dimineata, 3 dupa-amiaza.

  • Evitati saloanele de autobronzare: nu exista conceptul de "bronzare sigura".

    Mergeti la medic pentru a verifica orice pata aparuta pe piele care sangereaza usor, isi schimba culoarea sau este foarte diferita de alte leziuni ale pielii. Factorul de protectie solara ar trebui sa fie cel putin 15 si cel mult 30. Cresteti factorul de protectie in functie de temperatura si locul in care va aflati. Aveti in vedere tot timpul ca nisipul reflecta 85% din razele solare asa ca daca va aflati la mare trebuie sa mariti precautiile.

    Protejati pielea copilului dumneavostra

    Se estimeaza ca 80% din expunerea totala la soare pe parcursul vietii are loc inainte de varsta de 20 de ani. Sfaturi pentru a face acest interval sigur pentru sanatatea copilului dumneavoastra:

    Bebelusii mai mici de 6 luni nu trebuie sa fie expusi direct razelor solare. Invatati-va copilul cum sa isi protejeze pielea. Oferiti-i o palarie, ochelari si haine adecvate. Indrumati-l sa foloseasca crema de protectie solara:

  • Alegeti pentru pielea copilului o crema cu factor de protectie 25 sau 30;

  • Urmati sfaturile ce insotesc crema;

  • Aplicati crema cu 30 de minute inainte de a va expune;

  • Reaplicati crema la fiecare doua ore si dupa ce ati iesit din apa chiar daca este rezistent la apa.

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre