Organizarea cu succes a unei petreceri pentru copii

/ / Modificat: 2021-11-04
Organizarea cu succes a unei petreceri pentru copii

Atunci cand vine vorba de organizarea unei petreceri pentru propriul copil, orice parinte este pregatit sa aloce timpul si resursele necesare pentru a se asigura ca cel mic are parte de o zi extraordinara. Prietenele tale posteaza pe Facebook sau Instagram poze grozave de la zilele de nastere ale celor mici, in care apar castele gonflabile, baloane colorate, animatori costumati in personaje Disney, prajiturele frumos decorate, iar copiii sunt cu zambetele pana la urechi. Nu esti sigura ca vei putea pregati si tu o petrecere cel putin la fel de minunata? Nu-ti face griji, nu este atat de complicat precum pare daca ai un plan bine pus la punct. Noi iti vom spune cativa pasi esentiali pentru organizarea unei petreceri de succes:

1. Stabileste o lista cu invitati

Cu cel putin o luna inainte de marele eveniment ar fi bine sa iti faci o lista cu prietenii apropiati ai copilului tau. in felul acesta vei avea un punct de pornire in functie de care sa stabilesti locatia potrivita in care se va desfasura petrecerea si activitatile pe care le vei putea organiza. Totul, in asa fel incat cei mici sa se distreze. De asemenea, vei stabili cantitatea si sortimentele de mancare pe care sa le comanzi sau sa le pregatesti acasa. Nu in ultimul rand, o sa decizi bugetul aproximativ necesar acestui „proiect”.

2. Alege o locatie potrivita

Daca ai o lista destul de lunga de invitati, atunci sunt slabe sansele sa se poata juca cu totii in voie intr-un apartament. in acest caz, ai putea inchiria cu cel putin o luna inainte un loc de joaca intr-un interval orar ales de tine si confirmat cu parintii micilor invitati. In functie de locul ales, copiii pot avea la dispozitie castele gonflabile, piscine cu bile, leagane, tobogane, balansoare, curse cu obstacole, zone de construit cu lego, gustari la discretie si multe altele.

O alta varianta ar putea fi sa organizezi petrecerea copilului tau intr-un parc, in special daca vremea este calduroasa. Aceasta, mai ales daca esti adepta ideii ca cei mici trebuie sa petreaca cat de mult timp posibil in aer liber. Ia in calcul faptul ca va trebui sa te implici putin mai mult in aspectele organizatorice. Tu va trebui sa achizitionezi articolele de petrecere (decoratiuni, pahare, farfurii, tacamuri), gustarile, sa gasesti un spatiu potrivit pentru a amplasa masa si scaunele. Sa fii pregatita cu paturi de pus pe iarba ca zone de relaxare pentru parinti si pentru cei mici. in ceea ce priveste divertismentul, le poti propune celor mici jocuri de exterior cu mingea - fotbal, volei, baschet, badminton, handbal - badminton, coarda, elasticul si multe altele.

De asemenea, daca nu vrei sa petreci foarte mult timp in stabilirea programului de joaca si al activitatilor, iti recomandam sa inchiriezi animatori petreceri copii. Acestia or sa vina pregatiti cu recuzita adecvata pentru jocuri, concursuri si ateliere. Asa, ei se vor asigura ca cei mici se distreaza pe cinste, iar sarbatoritul sau sarbatorita este in centrul atentiei.

3. Organizarea petrecerii acasa

De asemenea, poti oricand alege sa organizati petrecerea copilului acasa, in special daca numarul invitatilor nu este foarte mare, daca vremea de afara nu e foarte imbietoare si daca doresti sa te incadrezi intr-un buget mai restrans. in cazul acestei alegeri vei avea un control mai mare asupra activitatilor copiilor. Poti sa intervii daca nu consideri un joc potrivit pentru ei, daca observi ca unii dintre micuti sunt prea timizi sa participe la jocuri, sau, dimpotriva, agresivi.

De asemenea, vei avea libertatea sa ii delectezi pe cei mici cu gustari sanatoase si sucuri naturale, pregatite de tine, pentru care ai siguranta prospetimii si calitatii. insa, la fel ca in cazul petrecerii in parc, vei avea doua variante pentru a le mentine buna dispozitie prichindeilor. Fie stabilesti dinainte cateva jocuri si activitati pentru copii care se pot desfasura in casa, fara prea mare agitatie. Se pot distra cu diverse board games, concursuri de asamblat puzzle-uri sau de construit din piese de lego. Vizionarea de filme animate, mima, twister, karaoke, modelaj din plastilina, sunt si ele de luat in considerare. O alta varianta e sa inchiriezi animatori specializati in petreceri pentru copii de la Super Party. Ei stiu sa ii tina captivati pe cei mici cu glumele lor, energia pozitiva, jocurile distractive, dansurile amuzante si cu multe alte surprize pregatite special pentru ei.

4. Cum se vor distra cei mici

Fie ca ai decis sa organizezi petrecerea la un loc de joaca, restaurant, intr-un parc, la piscina sau acasa, este esential sa te asiguri ca cei mici vor avea in program suficiente activitati incat sa nu se strecoare momente de plictiseala. Daca iti face placere sa pregatesti jocuri si activitati pentru copii si esti sigura ca vor fi alti membri din familie care se pot ocupa de celelalte aspecte ale petrecerii - primirea invitatilor, servirea mancarii si a bauturilor (inclusiv parintilor, daca vor fi copii mici la petrecere), atunci iti poti asuma rolul de entertainer, cei mici vor fi cu siguranta incantati.

Daca nu esti sigura ca poti face fata unei armate de copii cu asteptari si caractere diferite, sau pur si simplu vrei sa ai certitudinea ca cei mici se vor distra si vor avea parte de o zi extraordinara, atunci rezerva cu cel putin o saptamana inainte animatori de petreceri pentru copii. Acestia transforma orice eveniment intr-o experienta unica, memorabila. In functie de preferintele celui mic, poti alege ca animatorul sa vina costumat intr-un personaj din desenele animate (printesa, supererou, zana, ponei) sau in alte personaje din cartile de povesti sau de la televizor, care i-au trezit imaginatia: pirati, dinozauri, lei, elefanti, fotbalisti, piloti de curse. Dupa ce ajunge la petrecere, personajul ales face cunostinta cu sarbatoritul sau sarbatorita si cu ceilalti copii, apoi vor face o mica incalzire inainte sa inceapa propriu-zis jocurile. Din bagajul magic de petrecere, animatorul scoate recuzita necesara pentru fiecare joc sau concurs interactiv.

5. Ce face un animator la o petrecere pentru copii

Cei mici vor fi captivati de energia, entuziasmul, dar si de talentul la jocuri al animatorului! De asemenea, animatorul va aduce o boxa cu muzica speciala pentru cei mici. Aceasta este foarte utila pentru jocuri precum statuile muzicale, profesorul de dans sau scaunele muzicale. La petrecerile pentru copii mai mari, el va avea chiar si un microfon, pentru a organiza concursuri de karaoke.

Spre finalul petrecerii, prichindeii vor primi cateva premii inedite de la animator! Acesta le va modela celor mici animalute din baloane, sabii, coifuri, baghete, pusti, inimioare, flori, si tot ce le mai da prin gand nazdravanilor. In scurt timp va scoate din bagajul de petrecere si ultima surpriza: trusa de pictura! In doar cateva minute, cei mici se vor transforma in personajele lor preferate din povesti si din desenele animate. E momentul cand incantarea lor va atinge cote maxime! Pregateste aparatul de fotografiat pentru a imortaliza aceste clipe unice!

6. Amintiri pentru acasa

De la orice petrecere reusita, copiii pleaca cu cate un mic cadou. Ceva care sa le aminteasca momentele frumoase petrecute alaturi de prietenii lor. Cei mici isi pot crea propriile cadouri in cadrul unui atelier de creatie organizat de tine. Le poti strecura mici jucarii intr-o piñata pe care micii invitati o vor sparge. In cazul in care ai inchiriat animatori la petrecere, acestia vor modela din baloane un mic cadou pentru fiecare copil. Astfel, petrecerea se incheie cu bine, cu multe zambete, hohote de ras si dorinte indeplinite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Organizare petrecere zi nastere copii Petrecere copii

Articole recomandate

Citeste si despre