Cum sa imbraci copilul potrivit varstei sale

/ / Modificat: 2019-09-12
Cum sa imbraci copilul potrivit varstei sale

Multe mamici moderne au inceput sa permita copiilor sa aleaga singuri hainutele pe care le imbraca din dorinta de a-i lasa sa decida singuri si de a nu le influenta in vreun fel personalitatea in formare.

Oare este bine sa faca asa? Copiii reusesc sa faca alegerile potrivite si sa tina cont de toate detaliile atunci cand prefera o piesa vestimentara in detrimentul alteia?

Foto:unsplash.com

Daca este vorba despre un copil mare, atunci situatia ar putea fi una cu rezultate bune si foarte bune pentru ca el este constient de ce trebuie sa tina cont atunci cand face alegerea, dar daca este vorba despre un copil mic, de exemplu de 2 ani, atunci parintii nu ar trebui sa ia in considerare parerea sa pentru ca aceasta nu este una pertinenta.

Iata cateva detalii de care trebuie sa tii cont cand alegi hainele copilului tau:

  • Materialele din care sunt confectionate sa fie unele de calitate superioara. Pielea foarte delicata a copiilor poate suferi daca intra in contact cu diferite materiale textile, asa ca este important sa tii cont de acest aspect cand cumperi haine pentru copii, incaltaminte sau diferite accesorii. Un copil de 2 ani nu poate face diferenta intre bumbac si tesaturile sintetice. El va fi incantat poate de culoare si cam atat;
  • Hainutele vor fi rezistente in timp pentru ca micutul nu va avea deloc grija de ele, nefiind interesat de acest aspect, oricat l-ai cicali cu privire la modul in care le poarta. Piesele vestimentare vor fi supuse la diferite teste de catre copiii energici, iar acest lucru se poate observa cu ochiul liber. Daca vrei sa nu cheltuiesti o gramada de bani pe ele, cumpara produse de calitate, care garanteaza rezistenta in timp;

hainute1

Foto:unsplash.com

  • Magazinul din care le cumperi este iarasi o garantie ca hainutele sunt exact ceea ce iti doresti pentru copilul tau. Poti cumpara de oriunde astfel de piese, dar in mediul online vei gasi diversitate si preturi accesibile, chiar si la piese de brand. In general, trebuie sa fii atenta la descrierea produsului, la caracteristicile sale si chiar la opiniile altor cumparatori care pot sa-ti transmita experienta lor cu privire la ceea ce au achizitionat. In acest mod iti vei face o parere pertinenta si vei fi sigur pe ceea ce iti doresti pentru micutul tau;
  • Hainele pentru copii trebuie sa aiba un design potrivit varstei lor. Desi ti-ar placea sa-l vezi imbracat ca pe un adult, tine cont ca acest tip de imbracaminte nu este potrivit unui copil pentru ca nu este confortabil, iar copilul de 2 ani nici macar nu este constient despre ce inseamna moda sau de ce este nevoit sa poarte curea la jeansi și camasa cu papion. In comert exista hainute pentru copii confortabile, in ton cu moda, fara sa-i supuna pe cei mici la diferite traume legate de acest aspect, doar pentru ca parintii isi doresc sa capteze atentia celor din jur in acest mod.

In final, adultii trebuie sa fie constienti ca micutii au doar 2 ani, ca pentru ei moda nu exista, ca tot ceea ce conteaza cu adevarat este confortul, si sa nu uite ca materialul din care sunt confectionate hainele sa fie neaparat de calitate superioara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbracat copii Haine copii

Articole recomandate

Citeste si despre