Cum alegi incaltamintea de vara a copilului?

/ / Modificat: 2011-07-29
Cum alegi incaltamintea de vara a copilului?

art_incaltaminte_copilIncaltamintea de vara a copilului trebuie sa se asorteze si modeleze pe temperatura de afara. Regulile generale pentru protectia piciorului se pastreaza, doar modelele difera si felul in care sunt purtate. Nu poti sa incalti copilul cu ghete cand este canicula, dar nici slapii sau papucii nu sunt cea mai buna alegere. Sa optezi oare pentru sandale, tenisi, balerini sau pentru cea mai noua tendinta - papuceii Crocs?

Atunci cand alegi incaltamintea pentru micutul tau trebuie sa ai in vedere protectia piciorului copilului, dar si confortul lui. Talpile micutului nu trebuie sa se incinga si sa transpire. Materialul trebuie sa permita aerului sa treaca si sa lase piciorul sa respire. Altfel, se poate crea un mediu favorabil germenilor si bacteriilor cauzatoare de infectii. Si mirosul neplacut isi face aparitia atunci cand pielea nu respira corespunzator.

Pantofiori, tenisi, sandale, papucei sau slapi pentru vara?

Cei mai multi parinti se orienteaza vara spre pantofiori deschisi in varf, decupati foarte mult, sandale, balerini sau slapi pentru copii. Toate sunt alegeri bune pentru micuti, cu exceptia slapilor sau papucilor. Acestia deformeaza mersul copilului si nu ofera protectia necesara pentru glezne si talpi. Copilul se sforteaza sa "care" papuceii dupa el si incordeaza adesea laba piciorului pentru a merge.

Daca optezi pentru pantofiori, atunci asigura-te ca sunt usori, ca au o talpa flexibila, dar rezistenta si ca nu aluneca. Insa pentru sezonul de vara este important ca acestia sa fie decupati in fata sau pe laterale. Oricat de bun ar fi materialul, daca ei sunt foarte inchisi, iar afara este cald piciorul se va supraincalzi si va transpira. Opteaza pentru materiale de piele, panza si alte texturi naturale.

art_incaltaminte-copiiO alta regula esentiala este ca incaltamintea de vara a micutului sa aiba bareta de inchidere in fata. Aceasta sistem de inchidere permite sustinerea piciorusului si ajuta copilul sa mearga confortabil si fara efort. Nu se recomanda balerinii sau pantofii care pot scapa din picioare in timp ce merge.

Daca alegi sa il incalti vara in pantofiori sport, alege tenisii cu siret. Siretul ajuta cel mai bine la fixarea gleznei copilului si nu ofera rigiditate asemenea unei barete.

Cea mai noua tendinta in incaltamintea de vara a copiilor o reprezinta papuceii Crocs. Sunt niste modele (cel mai adesea pentru plaja) formate dintr-un material special, topit numit croslite, sunt usori, confortabili si rezistenti la mirosuri neplacute.

sandale_copiiAu forma unui sabot, dar spre deosebire de un papuc normal ofera o curea la spate pentru sustinerea piciorului. Curelusa este ajustabila si securizata pentru a asigura o pozitie confortabila a piciorului. Au si orificii de ventilare care permit patrunderea aerului, lasand pielea sa respire.

Atunci cand vrei sa ii iei incaltari de vara copilului, ia-l cu tine la cumparauri. este esential ca acesta sa probeze pantofiorii sau sandalutele inainte de a-i purta. Trebuie sa te asiguri ca piciorul sta fix in ei, dar ca ramane totusi putin loc (ca nu il strang).

Pune-l sa faca cativa pasi in noile achizitii. Daca observi ca pelea lui se freaca la spate de material sau ca este rosie cand il descalti inseamna ca il strang. Nu le lua pentru ca exista riscul bataturilor, basicilor si monturilor permanente.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incaltaminte vara copii Alegere incaltari copii Incaltaminte copii Moda copii

Articole recomandate

Citeste si despre