Cum alegi imbracamintea potrivita pentru cei mici in sezonul rece

/ / Modificat: 2023-02-09
Cum alegi imbracamintea potrivita pentru cei mici in sezonul rece

Copiii si iarna sunt o combinatie minunata. Una dintre conditiile esentiale pentru a-i asigura celui mic o plimbare reusita in timpul iernii este sa il imbraci corespunzator. Desigur ca parintii inteleg de ce este important sa-i imbrace bine pe cei mici, atunci cand temperaturile sunt scazute. Ceea ce le pune probleme este ideea de a face alegeri practice, pentru a-i feri pe cei mici de frig.

Asadar, daca te intrebi cum sa imbraci copilul pentru iarna sau cum sa il protejezi atunci cand afara temperaturile sunt scazute, ai ajuns in locul potrivit. Iata cateva sfaturi despre cum sa alegi hainele si accesoriile de iarna, astfel incat copilul sa ramana uscat si cald, in timp ce se da cu sania sau se joaca in zapada.

Verifica intotdeauna prognoza meteo

Putine lucruri pot transforma o iesire in aer liber in timpul iernii intr-un esec, iar unul dintre acestea este dispozitia unui copil neechipat corespunzator. Atunci cand le este frig, copiii sunt morocanosi, plang mai mult si obosesc mai usor. 

Daca temperatura este sub -5°C, evita iesirile cu copilul. Cei mici pierd caldura corporala mai repede decat adultii, iar pielea expusa poate incepe sa inghete in cateva minute, in aceste conditii.

Foloseste mai multe straturi de haine

Imbracatul copiilor pentru a iesi afara in frig poate fi obositoare, daca nu ai un sistem bine stabilit.

O regula de baza este să imbraci copilul cu un strat in plus fata de cel pe care intentionezi sa-l porti tu afara. 

Incepe cu un tricou cu maneca lunga, eventual cu proprietati termice, si lenjerie de corp lunga, urmat de un pulover mai calduros, deasupra o haina calduroasa si pantaloni de iarna impermeabili. Acest lucru poate ajuta la mentinerea temperaturii potrivite a corpului  copilului, evitand, in acelasi timp, supraincalzirea.

Caciula, manusile si ghetele sunt esentiale

Alege caciuli calduroase, care sa acopere urechile copilului, in timp ce, pentru protectia mainilor, manusile impermeabile ii vor tine degetele incalzite, fiind mai potrivite decat manusile foarte groase, din material tricotat.

Cizmele calduroase, impermeabile, il vor ajuta sa isi pastreze picioarele uscate si confortabile.

Renunta la paltoanele voluminoase si la costumele de zapada atunci cand calatoriti cu masina

Jachetele groase fac ca intre copil si hamul de siguranta sa ramana un spatiu destul de mare. Ori, scopul centurilor de siguranta este sa fie fixate cat mai aproape de corp.

In caz contrar, ar putea sa alunece printre centuri, in cazul unei coliziuni. Cea mai buna variantă este sa il securizezi in scaun fara jacheta, apoi sa infasori o haina sau o patura in jurul lui, peste centuri.

Fii atent la materialele din care sunt confectionate hainele 

Iarna, este o idee buna sa eviti hainele confectionate in intregime din bumbac. Bumbacul este un material absorbant, ceea ce inseamna ca se va uda cu usurinta, din cauza transpiratiei. Tesatura umeda, combinata cu temperaturile scazute, poate face ca piticul tau sa se raceasca foarte repede.

In schimb, cauta haine confectionate din tesaturi precum fleece, lana sau poliester. Aceste materiale au proprietati mai bune de absorbtie a umiditatii si pot pastra caldura corpului.

Asigura-te ca hainele si incaltamintea au marimea potrivita 

Acest lucru poate fi dificil, mai ales cand este vorba despre iesirile cu bebelusii pe timp de iarna.

Imbracamintea pentru bebelusi tinde sa fie la inceput prea mare, apoi clipesti si deja ii ramane mica. Cand vine vorba despre echiparea pentru temperaturi mai scazute, este important sa gasesti articole care sa se potriveasca bebelusului tau. Aceasta regula se aplica atat la imbracaminte, cat si la incaltaminte.

Daca incaltamintea unui copil este prea mica, acesta nu va putea sa isi flexeze degetele de la picioare in mod corespunzator, ceea ce ii poate diminua circulatia si il poate face mai sensibil la frig. Daca bebelusul este prea mic pentru cizme sau pantofi, sosetele groase, captusite sunt esentiale.

Asadar, iarna poate fi foarte distractiva - schi, sanius, oameni de zapada si lista activitatilor in aer liber poate continua. Iar daca te asiguri ca piticul tau este echipat corespunzator pentru temperaturile scazute, va veti putea bucura impreuna de fiecare iesire.

Sursa foto: shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbracaminte copii Imbracaminte bebelusi iarna

Articole recomandate

Citeste si despre