8 lucruri esentiale pe care trebuie sa le ai in masina daca ai copii

/ / Modificat: 2024-02-13
8 lucruri esentiale pe care trebuie sa le ai in masina daca ai copii

 

Cand ai copii, o calatorie cu masina (fie de 20 de minute, de 2 ore sau mai mult) este o adevarata provocare. Stiai insa ca poti usura aceste calatorii atat pentru tine cat si pentru copii? Te intrebi cum? Ei bine, raspunsul este unul banal. Prin a avea intotdeauna la indemana cateva lucruri esentiale.

Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in masina de fiecare data cand calatoresti cu masina:

1. O sticla de apa

Cand mergi mai mult de 5-10 minute cu masina, asigura-te ca ai o sticla de apa. In acest fel eviti opririle inutile si plansetele copiilor.

2. Biscuiti sau ceva de rontait

Cand pleci la drum, asigura-te ca ai cu tine ceva de rontait. Este posibil ca micutilor sa li se faca foame si sa inceapa sa se planga. Daca ai la tine ceva de rontait, copiii vor fi fericiti iar voi puteti calatori, in continuare, in liniste. 

3. Scutece

Atata timp cat unul dintre copiii tai are inca varsta la care foloseste scutece, asigura-te ca ai in masina scutece potrivite pentru acesta. Chiar daca l-ai schimbat inainte sa pleci si nu stati mult pe drum, nu stii niciodata cand se intampla un accident. Mai bine sa fii pregatita.

4. Servetele

Unul cu servetele uscate si unul cu servetele umede. Sau chiar mai multe. Stii doar ca sunt folosite intens cand ai copii.

5. Umbrela/pelerina

Umbrelele si/sau pelerinele trebuie sa se afle mereu in masina. In acest fel, nicio ploaie nu va poate lua prin surprindere. Pune-le in masina si lasa-le acolo. 

6. CD cu muzica pentru copii

Un obiect de baza, mai ales pentru calatoriile lungi. Pune muzica lor preferata si cantati impreuna. Drumurile vor fi mai vesele si vor parea mai scurte atat pentru copii cat si pentru tine.

7. Incarcatorul telefonului pentru masina

Nu este ceva care sa ocupe foarte mult spatiu si, in acest fel, eviti sa ramai fara baterie cand ai mai mare nevoie de ea. Si acesta ar trebui sa stea mereu in masina.

8. Paturi si prosoape

Nu stii niciodata ce se poate intampla, o ploaie torentiala, o balta, sau se striva ventilatorul intr-o zi geroasa. Aduceti unul sau mai multe prosoape si o patura mica va fi foarte utila.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie masina copii

Articole recomandate

Citeste si despre