Copilul meu face pe el la gradinita!

/ / Modificat: 2009-11-17
Copilul meu face pe el la gradinita!
Intrebare:

- Am un baietel de 3 ani si jumatate si merge la gradinita. La inceput a fost super incantat, acum este un chin pentru el. Problema cu care ma confrunt este alta: la gradinita, Darius face pisu pe el tot mereu, adica aproape in fiecare zi. Mentionez ca acasa nu face deloc pe el, nici macar noaptea, scutece nu mai folosim de aproximativ 1 an. Intr-o zi sotul meu l-a luat de la gradinita si educatoarea i-a zis \"va rog de maine sa-i puneti scutec\". Eu nu sunt de acord cu aceasta, dar nici nu stiu ce se-ntampla cu copilul meu! La gradinita e foarte trist si timid... Va multumesc!

Raspuns:




 

Spuneti ca acum este foarte trist si timid la gradinita. Asa a fost inca de la inceput?

Incercati sa discutati cu educatoarea, pentru a afla daca s-a intamplat ceva, poate a fost prins intr-un conflict cu ceilalti copii, poate s-a speriat de ceva, poate a fost amenintat.

Incercati sa aflati cum se comporta educatoarea fata de el si, mai ales, cum reactioneaza atunci cand face pipi pe el. Este posibil ca cineva sa fi ras de copil, sa fi fost certat de catre educatoare sau sa fi fost pus intr-o situatie stanjenitoare.

Daca aflati de vreo situatie negativa, incercati sa-l intrebati pe copil daca asta l-a suparat. E foarte important sa aflati ce l-a facut sa aiba aceasta regresie. Explicati-i ca sunteti ingrijorata si ca il iubiti si acesta este motivul pentru care doriti sa aflati ce l-a suparat la gradinita.

Explicati-i apoi ca daca mai face pe el, va trebui sa-i puneti scutec si ca nu vreti asta.

O alta varianta este de a tine un jurnal al "zilelor uscate". Incercati sa vedeti prin ce difera de zilele in care nu face pe el si incurajati-l sa continue asa, aratat-i ca sunteti mandra de el. Atunci cand face pe el nu discutati despre asta si aveti o atitudine neutra.

Mult succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre