Cele mai bune sporturi pentru dezvoltarea copilului

/ / Modificat: 2023-02-05
Cele mai bune sporturi pentru dezvoltarea copilului

A vorbi despre cele mai benefice sporturi pentru copii inseamna a ne referi la orice practica ce implica o activare musculara si neuronala constanta. Practic, orice activitate fizica programata, cum ar fi sportul, va avea aspecte pozitive pe care sa le aduca copiilor tai.

Obiectivul principal este ca cei mici sa evite cu orice pret sa fie imobilizati, deoarece acest lucru va stimula efectele unui stil de viata sedentar. Chiar si in stadii incipiente, este probabil ca bolile netransmisibile sa se instaleze. Din acest motiv, dincolo de faptul ca orice practica sportiva este pozitiva, vom mentiona cateva dintre cele mai benefice sporturi pentru copii.

1. Catarare

In primul rand, cataratul este o mare provocare pentru copii. In plus, aceasta activitate contribuie la stimularea psihofizica si promoveaza dezvoltarea unor abilitati cum ar fi rezistenta, flexibilitatea si forta, printre altele.

2. Inot

Sa treci pe langa piscine sau scoli de inot si sa le vezi pline de copii nu este doar o coincidenta. Inotul este unul dintre cele mai benefice sporturi din lume, datorita influentei sale asupra corpului uman. Simpla schimbare a suprafetei - de la uscat la apa - ii stimuleaza foarte mult pe copii sa faca fata noii provocari. Acest lucru favorizeaza dezvoltarea diferitelor abilitati fizice, cum ar fi coordonarea si flexibilitatea. Pe de alta parte, multe dintre cursuri se desfasoara adesea in grupuri, un factor care contribuie la consolidarea relatiilor interpersonale. Toata lumea castiga!

3. Baschet

Ai mers vreodata cu copiii tai sa joci baschet in parc? Daca raspunsul tau este da, probabil ca ti-ai dat seama cat de mult ii poate da putere copilului tau acest sport. In cazul in care nu ai facut-o niciodata, nu iti face griji. Nu este niciodata prea tarziu sa iti duci copilul in parc sau sa-l inscrii la o scoala care preda acest sport.

4. Judo

Contrar a ceea ce multi parinti ar putea crede, judo nu este un sport care incurajeaza agresivitatea la copii. Acest sport pune accentul pe autocontrol si rabdare. Fara indoiala, acesta este unul dintre cele mai benefice sporturi pentru copii, nu numai datorita bazei sale de autocontrol si autoaparare, ci si pentru ca stimuleaza unele dintre capacitatile fizice. Coordonarea, forta si rezistenta sunt aspectele la care se lucreaza cel mai mult in timpul antrenamentelor. Acesta este motivul pentru care este atat de recomandat pentru copii.

5. Fotbal

Fotbalul este unul dintre cele mai cunoscute sporturi din lume si se remarca drept cel mai practicat sport de echipa. Ca atare, este o alternativa excelenta pentru copii de a invata sa ii cunoasca pe ceilalti si de a consolida relatiile interpersonale. Pe de alta parte, un sport precum fotbalul promoveaza coordonarea, rezistenta si abilitatile de viteza. In plus, ajuta si la consolidarea localizarii in timp si spatiu.

6. Sah

Este posibil ca sahul sa nu indeplineasca criteriile OMS pentru activitatea fizica. Cu toate acestea, "sportul stiintific" recunoscut ofera multe beneficii psihologice copilului. Concentrarea, creativitatea si imaginatia sunt pilonii acestei activitati. S-ar putea sa fie dificil pentru copiii tai sa accepte aceasta disciplina la inceput, dar odata ce o descopera, se vor bucura de ea si vor obtine multe beneficii.

FOTO: frepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sport copii Dezvoltarea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre