Importanta tipului de sport in dezvoltarea copilului

/ / Modificat: 2011-11-09
Importanta tipului de sport in dezvoltarea copilului

Toate sporturile au beneficii in dezvoltarea fizica si emotionala a copilului tau. Insa fiecare sport are beneficii proprii si pune accentul pe anumite parti din dezvoltarea lui. De exemplu, inotul ajuta la modelarea unui corp armonios, puternic, voleiul intareste musculatura picioarelor, tenisul ajuta la concentrare si forta fizica sau baschetul il ajuta sa se inalte, in timp ce isi "ascute" alte simturi si abilitati. Descopera beneficii-cheie specifice ale fiecarui sport in dezvoltarea micutului.

Primul criteriu in alegerea unui tip de sport pentru cel mic trebuie sa fie preferinta lui personala. Nu incerca niciodata sa ii impui sa urmeze un sport doar pentru ca asa iti doresti tu sau pentru ca ofera mai multe beneficii. O crestere armonioasa si o dezvoltare pe masura se savarsesc doar daca micutul descopera placerea de a practica acel sport si nu obligativitatea ei.

Tenis - tinuta frumoasa si multa forta fizica

Tenisul este un sport individual si foarte elegant care ofera micutilor o multime de beneficii unice. Principalul avantaj este faptul ca ii ofera sansa sa fie mai puternic si sa-si incarce zilnic bateriile cu foarte multa energie.

Pe langa construirea unui corp puternic si sanatos, tenisul ajuta la modelarea unei siluete elegante si frumos dezvoltate, in ciuda fortei si dezvoltarii crescute a musculaturii.

Inot - silueta armonioasa si rezistenta fizica

Inotul este unul dintre sporturile care lucreaza armonios si simultan toate grupele de muschi. De aceea, el reuseste sa ii dezvolte un trup armonios si o silueta pe masura, nu ca alte sporturi care se concentreaza pe o singura parte a corpului sau grupa de muschi. Este si una dintre cele mai bune metode de a capata anduranta cardiovasculara.

Fotbal - anduranta si spirit intreprinzator

Fotbalul este un sport de echipa care ofera sansa micutilor de a invata o multime de lucruri si lectii de viata din interactiunea cu coechipierii.

Pe langa calitatile si valorile extrase in urma cooperarii cu ceilalti membri ai echipei, exista si avantaje fizice esentiale pentru dezvoltarea unui corp sanatos la copii.

Anduranta (rabdarea si capacitatea de a rezista la efort fizic prelungit) este un beneficiu esential care contribuie la crearea unui corp sanatos, puternic si plin de energie. Micutul descopera si alte abilitati si indemanari in momentul in care are mingea la picior. Ele este nevoit sa gandeasca strategii si sa dea dovada de agilitate in manevrarea picioarelor.

Baschet - inaltime, putere si viteza

Baschetul este considerat un sport pentru persoane puternice si are meritul de a forma cei mai mari atleti.

Daca micutul tau nu este foarte inalt, probabil ca nu are ce cauta intr-o liga profesionista de baschet, insa poate juca de placere, mai ales ca acesta are rolul de a-l ajuta sa creasca si sa se inalte.

Baschetul este unul dintre putinele sporturi care necesita un amestec simultan de viteza, putere, anduranta si coordonare. Este un sport de echipa care-i ajuta pe cei mici sa coopereze si sa joace impreuna pentru un scop comun.

Arte martiale - autoaparare, disciplina si incredere in sine

Artele martiale sunt la mare cautare printre sporturile pentru copii, pentru ca ofera o multime de avantaje, pe langa beneficiile in dezvoltarea fizica.

Ele sunt mai mult decat niste sporturi. Sunt adevarate filosofii de viata si metode de autoaparare care-i ajuta pe copii sa fie mereu in siguranta. Impun disciplina, creativitate in gasirea unor solutii de a rezolva conflicte, incredere in sine, toate acestea in timp ce contribuie la dezvoltarea fizica prin intarirea musculaturii corpului.

Volei - picioare lucrate si maini puternice

Voleiul este un sport de echipa extrem de util in dezvoltarea fizica, emotionala si chiar morala a copilului. Este o activitate potrivita pentru copii agili, care au o coordonare mana-ochi buna, dar si reflexe foarte bune.

Voleiul intareste in cea mai mare masura musculatura partii inferioare a corpului, dar contribuie si la dezvoltarea muschilor mainilor, care necesita multa forta in timpul jocului. Chiar daca sunt implicate mai mult anumite zone ale corpului, voleiul are meritul de a lucra armonios intregul corp al micutului tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere sport copii Miscare fizica copii Dezvoltare fizica copii

Articole recomandate

Citeste si despre