Descopera personalitatea copilului tau in functie de culoarea preferata

/ / Modificat: 2019-09-12
Descopera personalitatea copilului tau in functie de culoarea preferata

Cand copilul tau este foarte mic, nu are o culoare preferata. Dar adevarul este ca culorile pe care le aleg cei mici nu sunt intamplatoare, ci definesc o parte din personalitatea sa sau dispozitia in care se afla.

Fie ca este vorba despre culoarea hainelor pe care prefera sa le poarte, cartea jocului pe care o alege intotdeauna sau culoarea periutei de dinti, micutii tind sa aleaga o nuanta preferata. Si chiar daca ea se schimba pe masura ce creste, culoarea preferata din fiecare moment din viata lui iti arata cate ceva despre comportamentul, personalitatea sau sentimentele sale.

Descopera personalitatea copilului tau in functie de culoarea preferata

Este de necontestat faptul ca culorile ne afecteaza starea de spirit si sunt asociate cu aceasta, prin urmare, fraze de genul: "Vad astazi totul negru" sau "viata este roz," sunt reale.

Psihologia a descoperit modele comune de comportament in preferintele oamenilor pentru culori, astfel incat, daca micutului tau ii place o anumita culoare, poti afla tipul de personalitate al acestuia.

Personalitatea copilului in functie de culoarea lui preferata

Alb

Foarte putini copii o aleg. Este culoarea inocentei, a micutilor buni si organizati, independenti si cu bun simt, poate de aceea nu devine favorita pana cand devin adulti.

Galben

Este o culoare contradictorie, deoarece pe de o parte arata copii foarte optimisti, dar si gelosi. Creativi si cu o imaginatie bogata, dar si rationali si practici. De obicei, sunt exigenti fata de ei si de ceilalti si isi controleaza foarte bine emotiile.

Portocaliu

Copii foarte extrovertiti, care sustin ca sunt mereu alaturi de prietenii lor, dar care au intotdeauna nevoie de aprobarea celorlalti. Ei cauta constant echilibrul, le place sportul, miscarea si se provoaca constant pe ei insisi.

Rosu

Sunt copii pasionati, activi si foarte optimisti. De obicei, se bazeaza pe impulsuri si nu au timp pentru reflectie. Acestia au incredere in ei, sunt deschisi, competitivi si au nevoie sa controleze tot ce este in jurul lor.

Roz

Aceasta culoare este specifica fetelor, de aceea multi baieti o resping. Ea reflecta iubirea si acceptarea neconditionata a celor din jur. Sunt copii foarte sensibili, foarte afectati de emotiile care ii inconjoara. Adora romantismul si sunt foarte iubitori cu parintii.

culori1

Verde

Culoarea naturii, speranta si loialitate. Sunt loiali prietenilor, pe care ii considera deosebit de importanti. Ei trebuie sa se simta apropiati de ceilalti si sunt foarte dependenti de ei. Sunt pozitivi si vitali, dar sunt intotdeauna constienti de ce cred ceilalti despre ei.

Albastru

Culoarea cea mai apreciata de copii, deoarece are mai multe tonuri. Micutii care prefera albastru cauta liniste si adevar. Le pasa de ceilalti, dar sunt independenti si fermi in opiniile lor, fara influente exterioare. Sunt copii care nu se schimba usor, deoarece credintele lor sunt adanc inradacinate si sunt foarte echilibrati.

Violet

Micutii care prefera aceasta culoare sunt foarte sentimentali si spirituali, si, de obicei, nu isi arata emotiile in public. Ei reflecta mult inainte de a se exprima fata de ceilalti. Sunt perfectionisti carora le place sa-i ajute foarte mult pe cei din jur.

Maro

Sunt foarte putini copii care prefera culoarea maro. Cei care o aleg sunt prieteni foarte buni, simpli si naturali. Le place confortul si se simt in siguranta inconjurati de ai lor. La place stabilitatea si simplitatea mai mult decat luxul.

Gri

Copiii care prefera griul sunt echilibrati, calmi si conservatori. Putin distanti in emotiile lor si prea rationali. Pot fi un pic pasivi si le place sa se deplaseze intre rutine.

Negru

Este culoarea elegantei, a puterii si a negarii. Copiii care prefera aceasta culoare sunt persoane carora le place controlul si puterea, care nu privesc spre viitor, dar pot avea inclinatii artistice mari.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Personalitate Personalitate copii

Articole recomandate

Citeste si despre