Astenia de primavara in cazul copiilor. Cum o recunosti si cum sa-ti ajuti micutul sa o depaseasca

/ / Modificat: 2024-03-11
Astenia de primavara in cazul copiilor. Cum o recunosti si cum sa-ti ajuti micutul sa o depaseasca

 

Este posibil sa fi observat o anumita oboseala in cazul copiilor tai in ultimele zile. Oricat de incredibil ar parea, sosirea noului anotimp are o mare legatura cu faptul ca micutii se simt mai obositi. 

Aceasta tulburare a mecanismului fiziologic se numeste astenie de primavara si afecteaza atat copiii cat si adultii. Astenia de primavara se caracterizeaza prin oboseala generalizata, lipsa de motivatie si epuizare. Ea se datoreaza in mare parte faptului ca zilele sunt mai lungi si vremea buna este favorabila unei activitati mai intense.

Este posibil sa observi ca micutul tau este putin iritabil, sensibil, trist sau capricios, in mare parte din cauza oboselii de care sufera.

Este normal ca acesta sa adoarma (sau mai degraba sa motaie) mai devreme decat de obicei, sa ii fie mai greu sa se trezeasca dimineata sau sa isi indeplineasca rutina zilnica.

Acesta este un simptom care se manifesta de obicei in aceasta perioada a anului, la inceputul primaverii, si care dureaza cateva zile sau cel mult cateva saptamani, pana cand organismul se adapteaza la noul ritm.

Pentru a-ti ajuta copilul sa combata astenia de primavara, poti urma cateva sfaturi simple, cum ar fi:

1. Respecta orele de masa si de odihna. Copilul trebuie sa aiba un program bine stabilit de culcare, de trezire si de a lua masa.

2. Ajuta-ti copilul sa fie activ si sa petreaca mult timp in aer liber, deoarece atat exercitiile fizice, cat si soarele il ajuta sa se reincarce cu energie.

3. Ofera-i mese bogate in energie prin cresterea consumului de fructe si legume. Sucurile naturale de fructe, produsele lactate, cerealele si carbohidratii ajuta la refacerea vitalitatii de care organismul are nevoie.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Astenia de primavara

Articole recomandate

Citeste si despre