7 reguli pentru a evita conflictele in parc sau la locul de joaca

/ / Modificat: 2023-09-19
7 reguli pentru a evita conflictele in parc sau la locul de joaca

Mersul la locul de joaca sau in parc poate fi o adevarata provocare atat pentru adulti, cat si pentru copii. Cei mici intalnesc acolo tot felul de alti copii, de toate varstele, pe care nu ii cunosc si cu care se pot imprieteni sau, dimpotriva, pot intra in conflicte. Parintii sunt nevoiti de multe ori sa gestioneze aceste conflicte, insa exista si o cale pentru a nu ajunge la ele.

Daca ii transmiti copilului cateva reguli cu privire la timpul petrecut in parc si la utilizarea echipamentelor de acolo, poti evita situatiile neplacute. Iata cateva reguli care, daca sunt implementate de cat mai multi copii, vor fi de mare ajutor!

1. Impartim locul de joaca si echipamentele. Nu acaparam leaganul sau toboganul si daca sunt si alti copii care vor sa le foloseasca, facem cu randul.

2. Imi spui intotdeauna unde esti. Daca vrei sa te indepartezi fie si cativa metri, ma anunti unde vrei sa te duci. Nu pleci niciodata, cu nimeni, fara sa imi spui.

3. Avem grija de spatiu. Locul trebuie sa ramana asa cum l-am gasit, nu stricam, nu vandalizam si nu lasam gunoaie in urma noastra.

4. Nu accepta bauturi sau gustari de la alti copii fara sa ma intrebi. Este valabil si invers: nu oferim gustari sau bauturi unor copii pe care nu ii cunoastem, fara sa intrebam mai intai parintii daca este in regula.

5. Impartim jucariile. Daca iti iei jucarii cu tine in parc, va trebui sa fii dispus sa le imparti cu alti copii. Alege acele jucarii pe care esti dispus sa le imparti, pentru a nu exista neplaceri.

6. Ii respectam pe ceilalti si nu ne purtam urat. Nu facem bullying, nu marginalizam, nu radem de alti copii si nu discriminam atunci cand suntem la joaca sau la plimbare in parc.

7. Suntem atenti in jurul nostru. Daca sunt copii mai mici si vrei sa joci fotbal, ai grija sa nu ii lovesti cu mingea. Daca sunt bebelusi care dorm, ai grija sa nu faci foarte multa galagie in preajma lor.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Conflicte copii Loc de joaca

Articole recomandate

Citeste si despre