Patru diferente in cresterea unui baiat fata de cresterea unei fete

/ / Modificat: 2018-03-26
Patru diferente in cresterea unui baiat fata de cresterea unei fete

Atunci cand te pregatesti sa devii mama ai o multime de ganduri si sentimente de anxietate, de anticipatie, de nerabdare, de bucurie, de ingrijorare si poate chiar o usoara teama de necunoscut. Si daca esti mama pentru prima oara, si daca mai ai copii, nu stii la ce sa te astepti de la bebelusul pe care il porti inca in pantec si pe care abia astepti sa il tii in brate si sa il cunosti mai bine.

Baietii si fetele sunt diferiti si este bine sa stii cat mai devreme la ce sa te astepti de la fiecare din ei.

1. Sclipici, pufos si roz Vs. Umor de toaleta si lucruri dezgustatoare

De fiecare data cand vei intra in camera fiicei tale, totul va fi roz, pufos si sclipicios, de la lenjeria de pat, mobila si accesorii, la jucarii si carti.

Daca ai baieti, trebuie sa investesti in detergenti buni pentru ca lucrurile lui vor fi acoperite de mazga lipicioasa. Accepta ca flatulenta este comica, atat practic (activitatea in sine), cat si teoretic (cuvantul).

2. Farduri, bijuterii si pantofi Vs. Sabie, sabie laser si sabie spatiala

Stii colierul de perle pe care l-ai primit cadou de nunta de la ai tai? Ai grija sa nu ti-l rupa fetita ta! Si pantofii tai cu toc? Posibil sa se impiedice in ei! Ah da, si trusa aceea de machiaj pentru care ai cheltuit o mica avere si pe care acum cea mica o testeaza pe intreaga fata si putin pe picioare... da, pigmentul este bun, mai bun decat creioanele ei colorate si acuarelele de la bunica! 

Ai baiat? Trebuie sa stii cum se foloseste corect o sabie, o sabie laser si o sabie spatiala; trebuie sa stii numele eroilor si supereroilor, sa cunosti toti robotii si toti luptatorii ninja cu toate puterile pe care le detin, dar si pe toti dusmanii lor.

3. Relatii complicate inca de la 3 ani Vs. Totul este "super"

"Cutare si cutare nu vor sa se joace cu cutarica" sau "cutarica s-a suparat pentru ca cutare a spus despre ea una si alta". Acestea sunt momentele cand iti vei dori ca micuta ta sa fie ca baietiic care alearga si tipa unii dupa altii, fara sa tina cont de sentimente adanci sau analize complexe.

Cu baietii lucrurile stau altfel. Cum a fost la scoala? Cum a fost in parc? Cum te simti? Raspunsul va fi "super" de fiecare data si probabil ca iti vei dori sa fi avut o fetita vorbareata care sa iti ofere detalii despre cum si-a petrecut ziua.

4. Puternica, dar delicata Vs. Gentil, dar puternic

Sigur vrei ca micuta ta sa aiba incredere ca poate face orice isi pune in cap, doar ca va trebui sa o inveti cum sa faca asta si sa fie o doamna, in acelasi timp.

Pe baiat va trebui sa il inveti sa fie delicat si bun, cum sa se apere fara sa se ia la bataie, dar si cum sa faca astfel incat nimeni sa nu profite de gentilitatea lui si sa il comande.

Sigur, exista si exceptii, dar trebuie sa recunosti ca astfel de diferente intre baieti si fete sunt haioase si merita sa fie intelese din timp, ca sa stii la ce te poti astepta pe masura ce ei cresc.

Articole recomandate

Citeste si despre