20 dificultati de zi cu zi pe care doar un prescolar le poate intelege

/ / Modificat: 2016-08-02
20 dificultati de zi cu zi pe care doar un prescolar le poate intelege

De cate ori nu te-ai surprins spunand ca ti-ai dori sa fii din nou copil, pentru ca viata era mult mai simpla si mai distractiva la varste mici? Poate ca nu iti mai aduci aminte, dar viata la varsta de 3 ani nu era deloc atat de frumoasa pe cat iti amintesti. Pune-te din nou in pantofii unui prescolar si vei descoperi principalele inconveniente ale varstei! Iti vei privi copilul cu alti ochi!

1. Cand jucaria ramane fara baterie si nimeni nu se sinchiseste sa o schimbe, desi este principala ta sursa de distractie... momentan!  

2. Cand iti doresti ciocolata si primesti orez cu lapte la desert.

bebe-trist

3. Cand te bucuri ca reusesti sa iti dai singur pantofii jos, dar te blochezi cand trebuie sa ii pui la loc... si ai nevoie sa o faci, pentru ca esti in parc si pe jos este mult "cah".

4. Cand esti atat de aproape de castigarea jocului video, iar mama ta iti scoate laptopul din priza, doar pentru ca este timpul pentru masa. Apai, ea nu stie ca masa se poate lua cu cateva minute intarziere, insa ca nu stii daca vei mai avea ocazia sa atingi curand (vreodata) nivelul respectiv al jocului?!

5. Cand te blochezi in camera, baie sau alta incapere si nimeni nu descopera absenta ta, decat dupa zeci de minute. Trist, nu-i asa?!

6. Cand degetele ti se lipesc intre ele de la lipici si nu ai forta necesara sa le desprinzi.

7. Cand iti doreai un caine si primesti un papagal, pe care esti obligat sa il ingrijesti. Ca deh, ai dat de inteles ca vrei animal de companie, dar nu te-ai gandit sa specifici de care!  

8. Cand esti blocat in scaunul de masina, ti-ai scapat jucaria preferata pe podea si nu stii cum sa-ti atentionezi mama ca ai nevoie de ea. "Care era cuvantul ala pentru jucaria asta?! Uoff, stiam eu ca trebuia sa fiu mai atent cand imi vorbea mama de ea! Dar de unde era sa stiu ca o sa-mi placa la nebunie sa ma joc cu ea?"

copil-scaun-masina

9. Cand iti vine o idee grozava de desen sau tablou si singurele instrumente pe care le ai la indemana sunt pixul si peretele din sufragerie. In loc sa ti se aprecieze initiativa si talentul, primesti in schimb o ditamai pedeapsa! Nah, sa iti mai zica mama ta vreodata ca e distractiv sa pictezi sau sa desenezi!

10. Cand te scapi in pantaloni si parintii tai au o multime de musafiri. Cu alte cuvinte, inca o situatie in care te faci de ras, fara sa vrei! Este un moment revelator: iti dai seama ca nu iti poti "disciplina" vezica urinara sau tranzitul intestinal (cel putin nu inca!), dar ca te poti autoeduca pe tine sa faci la olita!  

11. Cand te uiti pe geam, vezi ca toti prietenii tai sunt afara, in parculet sau in fata blocului si tu nu poti sa te joci cu ei. De ce?! Pentru ca mama ta mai are de vorbit o ora la telefon cu prietena sau are mancarea in cuptor! Viata de copil mic e crunta, nu-i asa?!

12. Cand mama ta iti decoreaza camera si te imbraca doar in roz, dar tu urasti aceasta nuanta.  

13. Cand iti doreai papusa cu printesa Sofia si primesti o Barbie sau un model oarecare, de care nu ai auzit sau pe care nu l-ai mai vazut niciodata.  

14. Cand mama te ia cu ea la cumparaturi, pe la serviciu sau la salon, iar tu ratezi somnul de dupa-amiaza si devii morocanos.

plans-haios-copil

15. Cand mama isi gaseste cele mai proaste momente sa poarte conversatii cu tine despre bunele maniere - nu intelege ca jocul video, desenele animate sau lego-ul la care muncesti de atatea zile si din care te intrerupe este tot ce te intereseaza la varsta aceasta?! Eeeenervaaaant!

16. Atunci cand mama iti face codite, desi tu vrei parul impletit sau indreptat cu placa. Ce? Zice ca esti prea mica? Nu stie ca moda nu are varsta? Off, tot tu trebuie sa o inveti!

17. Cand nimeni nu intelege ce spui, desi tu te intelegi perfect. "Veu colata" (vreau ciocolata) - simplu ca buna ziua! Exista cineva care nu a inteles ce am vrut sa spun?!  

18. Cand iti este prea greu sa ma decid intre pantalon ori salopeta!

19. Cand mama te obliga sa te joci cu colegul x, desi tie nu iti place de el. Mereu pleaca acasa cu una dintre jucariile tale! Chiar nimeni nu vede ca are inclinatii spre infractionalitate de mic?! Off...

copii-nu-se-plac

20. Cand ti se serveste la cina un piure moale si verde, cu un gust periculos de odios! Te uiti in farfurie si vezi in stanga, piure, in dreapta, piure, in mijloc, piure... piure peste tot! "Altceva mai aveti in meniu si pentru mine?", stai si te intrebi disperat in mintea ta! Degeaba! Nimeni nu te intelege si nu te baga in seama!

copil-mananca-haios

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prescolari Crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre